Allt om årets hetaste fyraåringar

Marquis Du Pommeau vann Kriteriet i fjol och siktar på att försöka tillhöra kulltoppen i år igen.
TRAV

Förberedelserna inför årets travsäsong är i full gång och Trav365 har tagit tempen på de som tjänade mest pengar under fjolåret. Här nedan följer fyraåringarna.

Glen Kronos

4 år hingst e. Enjoy Lavec

Startsumma: 5 418 739 kr

Tränare: Lutfi Kolgjini

– Han är mycket fin i jobben och vi tränar på i några veckor till. Vi planerar att årsdebutera den 31 mars på Jägersro. Han kommer troligen att möta sin kullbroder Going i Europaderbyt senare i år, säger Lutfi Kolgjini.

Tigger

4 år sto e. Extreme Dream

Startsumma: 1 066 000

Tränare: Olle Goop

– Tigger går jobb på rundbana och känns helt okej, säger Olle Goopsom planerar årsdebuten till mars. Anmäld till årgångsloppen.

Marquis du Pommeau

4 år hingst e. General du Pommeau

Startsumma: 2 290 200 kr

Tränare: Timo Nurmos

– Han tränar för fullt i backen och känns jättefräsch och fin. Planerar att göra en start i april, innan Kungapokalen, som är det första stora målet, säger Timo Nurmos. Anmäld till alla stora lopp.

Vala Boko

4 år sto e. Alf Palema

Startsumma: 1 820 000 kr

Tränare: Timo Nurmos

– Hon känns fin i backjobben och tanken är att starta en gång i april innan storloppen börjar, säger Timo Nurmos. Anmäld till alla årgångslopp.

Early Southwind

4 år sto e. Super Arnie

Starstsumma: 1 256 400 kr

Tränare: Timo Nurmos

– Hon går backjobb och allt känns som det ska, tanken är att starta i april, hon är anmäld till alla stora lopp, säger Timo Nurmos.

Staro Alive

4 år hingst e. Zoogin

Startsumma: 1 129 200 kr

Tränare: Tom Horpestad

– Han fick vila ordentligt efter sista starten ifjol, men tränar för fullt nu. Blev åtgärdad i framkotorna för tre veckor sedan och startar den 18 mars på Årjäng, säger Tom Horpestad. Anmäld till alla årgångslopp.

Dig for Dollars

4 år valack e. Tony Oaks

Startsumma: 1 235 800 kr

Tränare: Jim Oscarsson

– Han var lite sliten efter förra säsongen och drabbades även av en del förkylningar, har däför fått vila ordentligt. Tränar på nu och känns jättefin. Årsdebuterar månadsskiftet mars/april och planerna för året är att tjäna så mycket pengar som möjligt, säger Jim Oscarsson. Anmäld till alla storlopp.

Foretta

4 år sto e. Spotlite Lobell

Strartsumma: 978 750 kr

Tränare: Stig H Johansson

– Hon har gått mycket tryckvagn i vinter, men har kommit igång med snabbjobben nu och känns fin, säger skötaren Jonas Hallstensson. Är anmäld till alla storlopp.

Going Kronos

Allt om Lutfi Kolgjinis stjärna går att läsa i en egen separat artikel.

Tina Erving , Trav365