Allt om årets hetaste femåringar

Colombian Nectie blandade och gav med galopper under fjolåret, men slog till när det gällde som mest i Derbyt. Tillhör han kulltoppen i år också?
TRAV

Förberedelserna inför årets travsäsong är i full gång och Trav365 har tagit tempen på de som tjänade mest pengar under fjolåret. Här nedan följer femåringarna.

Jocose

5 år hingst e. Express Ride

Startsumma: 3 484 375 kr

Tränare: Stefan Hultman

– Jocose går mycket mängdträning och intervaller just nu. Han känns fin och även om det alltid är tufft för femåringarna, så tycker jag att Jocose är något utöver det vanliga. Jag tror att han skall kunna hävda sig väl, säger Stefan Hultman. Planerar att årsdebutera under Påskhelgen.

Joy Ås

5 år sto e. Malabar Man

Startsumma: 3 274 450 kr

– Joy Ås drabbades av problem med hjärtmuskeln förra året. Nu har hon vilat tre månader och är friskförklarad. Vi hoppas fortfarande att hon ska kunna kommat tillbaka till tävlingsbanan, säger Olle Goop.

Patricia du Ling

5 år sto e. Super Arnie

Startsumma: 1 833 875 kr

Tränare: Timo Nurmos

– Hon tränar normalt och känns bra. Räknar med att hon skall börja starta i månadsskiftet februari/mars, säger Timo Nurmos.

Max Prix

5 år hingst e. S.J´s Photo

Startsumma: 1 615 073 kr

Tränare: Patrik Södervall

– Han går mängdträning och känns bra, visas för premieringsnämnden i mars och starta planerar vi att gör i april, säger Patrik Södervall.

Rite On Track

5 år hingst e. Rite On Line

Startsumma: 2 965 698 kr

Tränare: Jörgen Westholm

– Han är hemma i Sverige igen efter Frankrike satsning som i efterhand blev lite för tuff. Tycker han förtjänar lite vila nu och han kommer inte att starta igen förrän tidigast i maj,för att senare under hösten starta på V75, säger Jörgen Westholm.

Lotuschic

5 år sto e. Pine Chip

Startsumma: 3 319 400 kr

Tränare: Stig H Johansson

– Hon gjorde sin sista start ifjol i Derbystoet, efteråt konstaterades det att hon hade halsinfektion och hon hade sedan svårt att komma igång igen. Går snabbjobb nu och känns fin, säger skötaren Jeannie Karlsson.

Bambino Banker

5 år hingst e. Wall Street Banker

Startsumma: 2 092 703 kr

Tränare: Erik Svensson

– Han kom tillbaka från Frankrike för ca tre veckor sedan. Var då lite sliten, blev åtgärdad och fick vila. Är nu undersökt igen och är fräsch och fin. Jobbar på och beräknas starta i april, säger Erik Svensson.

Colombian Necktie

5 år valack e. Alf Palema

Startsumma: 2 397 500 kr

Tränare: Roger Walmann

– Han är inne i en period med tuffa intervaller och känns jättefin. Årsdebuterar förmodligen någon gång i april. Och förhoppningsvis så har han mognat så vi slipper galopperna, säger Johan Untersteiner.

Fantasy Broline

5 år hingst e. General November

Startsumma: 1 981 100 kr

Tränare: Robert Bergh

– Han har haft en lång semester, men går nu intervaller i backen och känns fin. Årsdebuterar någon gång i april, säger Robert Bergh.

D.J. Seabrook

5 år hingst e. Juliano Star

Startsumma: 1 743 319 kr

Tränare: Robert Bergh

– Han startade i Frankrike i slutet på förra året. Åkte på en infektion och är hemma igen sedan tio dagar tillbaka. Går bara i hagen och tar det lugnt nu. Planerar att börja starta igen månadsskiftet april/maj, säger Robert Bergh.

Tina Erving , Trav365