STC: Vi gjorde rätt

STC ångrar inte att man bekräftade uppgifterna om Affe Fagers dopingprov

TRAV

Åke Svanstedt riktade skarp kritik mot STC efter att de offentliggjort att Affe Fager testats positivt i en dopingkontroll.

Ett beslut som man inte ångrar på STC.

– Jag tycker att vi gjorde rätt, säger Mats Fransson som är informationschef på STC.

STC i allmänhet och dess informationschef Mats Fransson i synnerhet hamnade i Åke Svanstedts skottglugg efter att Trav365 avslöjat att Affe Fager testats positivt för doping i samband med segern i V75-mästaren.

Svanstedt hävdade att han tillsammans med STC:s säkerhetschef Lennart Granbeck haft en överenskommelse om att inte gå ut med någonting kring Affe Fagers dopingprov innan V75-framträdandet i lördags.

En överenskommelse som STC inte lyckades hålla enligt Svanstedt.

– Mats Fransson har gått ut med det här för tidigt och förstört utredningen. Nu blir det svårt för mig att bevisa min oskuld, sa Åke Svanstedt till TV4:s Vinnare i lördags.

Kritik som Mats Fransson själv väljer att bemöta med stort lugn.

– Jag kan förstå att Svanstedt känner en viss irritation, men jag hävdar att vi har gjort rätt. Det här har varit praxis för oss i tio år och nu var det väldigt olyckliga omständigheter som gav det stor uppmärksamhet i media med en V75-favorit hos en känd tränare, säger Fransson.

Hur kom ni fram till beslutet att offentliggöra uppgifterna om Affe Fagers positiva dopingprov redan i fredags kväll?

– Jag vill inte gå in på några detaljer på vårt tillvägagångssätt, men när uppgifterna redan hade kommit ut i media tyckte vi det var lika bra att bekräfta dopingprovet, säger Fransson.

Thomas Sandberg, Minimedia