"Han går alltid i mål"

TRAV

Så här säger tränare och kuskar om starterna på V65 i kväll.

Hemmatränaren Mikael Selin flyttar hela tiden fram sina positioner som tränare och vann förra året Stochampionatet med Mad Marke som gör årets första start ikväll.

3 Supersall (V65-2):

– Han blir bättre och bättre och går alltid in i mål. Bra läge nu men lite håradre motstånd men samtidigt så springer dom inte ifrån honom. Ett platsbud i första hand. Han går med skor som vanligt.

10 Special Cat (V 65-3):

– Han vann ju ganska lätt till slut senast och går ju alltid till mål och blir allt stabilare. Känns helt ok i jobben och distansen passar perfekt och han ska väl räknas ganska tidigt och är min bästa chans ikväll. Han tävlar med skor och ett öppet huvudlag.

2 Mad Marke (V65-4):

– Hon har jobbat 1.20,0/2100 meter på ett bra sätt men hon är inte vässad på något sätt och behöver lopp i kroppen och jag ligger lågt vad det gäller segerchanserna. Hon kommer att gå med skor som vanligt och ett öppet huvudlag.

Han är lika bra som de andra

Stig H Johansson har tagit det ganska lugnt i början av året men nu börjar det röra sig och 10 Ambassador As (V65-5) gör intressant årsdebut och så här säger Reijo Liljendal om kvällens hästar.

6 Raya (V65-3):

– Hon gick bra till slut senast efter att ha kommit lite på vingel och jag tycker att hon är klart bättre än raden och hon jobbar fint efteråt. Distansen är inga problem men det finns ju några i fältet som är riktigt gynnade och jag tror att hon får svårt att vinna men en outsider är hon. Hon går med skor runt om.

5 Sara Lu Hanover (V65-4):

– Hon var bra senast efter att ha fått dra fram tåget sista varvet. Hon har en passande uppgift och Erik får prova lite från start och möjligen kan hon komma till ledningen. Hon möter ju bara ston nu vilket är en fördel och hon är vår bästa chans ikväll. Hon går barfota fram om banan tillåter.

10 Ambassador As (V65-5):

– Han har gått 1.22,0/2100 meter som snabbast och känns väldigt fin och det är en häst med hög kapacitet och jag tror inte att han är sämre än dom han möter idag. Han har ju fått sämsta läget och behöver en del tur på vägen men han kommer att göra ett bra lopp och helt borta ur segerstriden är han inte. Han tävlar utan skor fram om banan tillåter.

Thomas räknar inte med sina egna

Toppkusken Thomas Uhrberg gör en avstickare till Mantorp och vi når honom i bilen men han ligger lågt när det gäller chanserna med sina egna starthästar. Bäst chans under kvällen har han med 15 Cacce Shot (V65-3).

12 Fox Ås (V65-2):

– Blir bättre och bättre och kom loss lite sent senast men härifrån så är jag nöjd om han kan fixa pengar. Han går troligen barfota bak om banan tillåter.

7 Larissa Ås (V65-4):

– Har väl inte samma glöd längre och hon ska snart betäckas och kommer inte att starta så länge till. Dåligt läge och bra motstånd gör att jag ligger lågt. Inga ändringar är planerade.

7 Home Blåbjerg (V65-5):

– Han är bättre än raden men har haft lite otur på slutet. Det här loppet blev ju betydligt hårdare än vad jag väntat mig och spåret lite väl långt ut på vingen. Han har ju varit igång vilket gynnar honom men det blir nog svårt att vinna. Han kommer att gå med skor som vanligt.

Brukar vara bra efter vila

Stall Goops 4 Smashing Victory (V65-5) gör också årsdebut efter ett strålande fjolår då han tjänade nästan tre miljoner kronor, de mesta i Italien.

– Han fick ta igen sig ett tag efter flitigt tävlande och han känns fin nu igen och är pigg och glad. Han har som snabbast gått 1.23,0/2100 meter hemma på Lökene och det är ett bra jobb men han har ju en bit till toppformen även om han brukar vara bra direkt efter vila. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp för han ser riktigt fin ut. Med tanke på årstiden och vädret så blir det säkerligen skor runt om, helstängt huvudlag som vanligt, säger Mikael Larsson.

11 Afrodite Race (V65-2):

– Hon har fått tråkiga lopp på slutet och det passar inte henne. Hon jobbar på som vanligt och känns fin men härifrån så får vi nog vara nöjda om hon kan plocka en hygglig slant. Hon kommer att gå med skor runt om som vanligt, säger Mikael Larsson.

Tomas hoppas leda hela vägen

Tomas Johansson bedriver ett ganska litet stall men brukar ändå lyckas plocka fram en och annan segermaskin. 5 Fabrice Axe (V65-6) kan vara en ny stjärna för hemmatränaren.

– Han var mer eller mindre okörd senast och att han travade lite sämre sista biten oroar mig inte alls för han blir sådan när han slappnar av. Han känns fin och förutsättningarna är perfekta och jag laddar för ledningen och har svårt att tro att någon svarar. Åkes häst har jag respekt för men jag tror inte att han vill svara oss så här efter lång vila. Det är klart att jag räknar med mycket bra chans och han går med skor som vanligt.

7 Sacco Briljant (V65-3):

– Han har gjort två bra lopp för mig och senast gick han ett rappt upplopp. Jag tycker inte att han är riktigt färdig ännu för han var i det närmaste avställd när han kom hit. Jag smyger med och hoppas kunna vara trea-fyra. Han går med skor som vanligt.

Lönn hoppas att resan lönar sig

Bollnästränaren Thomas Lönn åker lång väg med 1 Nobless Amok (V65-2) och hoppas på full pott.

– Hon känns riktigt fin i jobben och jag har kört 1.18,5/1600 meter på ett bra sätt och hon har utvecklats starkt i vinter. Läget är bra och hon är snabb ut och jag har svårt att tro att någon ska snuva oss på ledningen. Kommer det någon sedan och provar så får vi se vad Sören gör men tanken är att hon ska gå i ledningen och jag tror på en bra chans.

Bra chans om han håller sig lugn

Senast 9 Holmapojken (V65-1) startade så var han väldigt besvärlig och lade bort mycket krafter innan loppet.

– Han var alldeles för het senast och sedan så fick han attackera för tidigt så det är inget att säga om att han inte räckte sedan. Han känns väldigt fin i jobben och han är klart gynnad av voltstart för då håller han sig lugn och spåret passar också bra. Det ser ut som en bra chans och han kommer att tävla utan skor fram, säger Ulrik Pedersen.

Janne har inte gett upp hoppet

11 Mcollie (V65-3) tillhörde snäppet under de bästa som fyraåring men förra säsongen blev i det närmaste misslyckad. Ikväll är han tillbaka efter en kortare paus.

– Han fick gå med brodd senast och det fungerade helt enkelt inte. Han är kollad av expertis men vi har inte hittat några fel och han känns fin i jobben. Det som talar emot är att han fick stå över något i samband med det och han är beroende av att jobbas kontinuerligt och han skulle kanske haft ett lopp i kroppen. Jag har ändå förhoppningar om att han ska kunna vara med där framme, en outsider, säger Jan Wickström.

Kai är lite osäker på sitt nyförvärv

4 Garcia Bob (V65-2) visade fin fart förra året och gör nu årsdebut i ny regi hos Kai P Jussila.

– Jag har haft henne en månad ungefär och hon var i ett fint skick när hon kom. Jag har kört 1.22,0/1600 meter med henne och det löste hon bra på en tungsprungen bana. Hon är kvick i benen och jag kan tänka mig att hon kan öppna rappt och jag kör till lite från början. Jag tycker att hon är svårbedömd och kan inte riktigt värdera chansen. Hon kommer att gå med skor runt om.

Lossnar det för Athos L. ikväll?

1 Athos L. (V65-3) har haft ögonen på sig hela livet som bror till Queen L. men han har haft det betydligt tuffare i karriären. Tränaren Micael Stjernström låter optimistisk inför kvällen.

– Han var bra senast och känns fin efteråt men han är inte att lita på och kan galoppera när som helst. Jag kommer att söka mig till ledningen tidigt och helst vill jag ha någon på utsidan som håller uppe tempo för han är lite lat av sig. Jag hoppas att han kan gå en 1.17,0-1.17,5 på distansen och det borde vi ha lite chans på, om han sköter sig vill säga. Han går med skor som vanligt.

Årgångshäst som inte är mogen ännu

1 Benny Palema (V65-6) imponerade stort i början av karriären och tog raskt sex raka segrar. Sedan fick han en hel del problem och har varit borta länge och han är knappast på topp.

– Han är mycket jobbad men har bara gått ett banjobb och då travade han 1.26,0/2100 meter och kändes fin enligt Åke. Den här starten kommer lite för tidigt men annars hade han fått kvala så vi provar nu men han är ju inte toppad på något sätt. Läget är perfekt och han är snabb ut och rygg på Fabrice Axe skulle passa fint. Det är en topphäst i grunden som vi tror ska kunna vara med i årgångstoppen i år men ikväll ligger vi lite lågt, säger Pär Hedberg hos stall Palema.

Mackmody har äntligen vettigt läge

Christer Graaf tog ut sin licens sent förra året och har fått en bra start på karriären. En av hästarna som gjort bra reklam för eskilstunatränaren är 2 Mackmody (V65-6) som ikväll har en intressant uppgift.

– Han är bättre än raden och känns väldigt fin i jobben. Nu har han ju fått ett vettigt läge för en gångs skull och jag hoppas att det blir tempo där framme för då tror jag att han kan vara med i segerstriden. Han tävlar med skor och ett norskt huvudlag som vanligt.

6 Wish For (V65-4):

– Hon hängde väl på hyggligt senast men hon har en bit kvar till formen och nu är det lite för lång distans och lite för tufft motstånd så jag ligger lågt. Vi får se vad det blir för bana ,det har ju snöat mycket så det finns ju risk att den blir hård och då får hon gå med skor runt om som senast, i annat fall barfota runt om.

ATG Idag