Lähdekorpi: Det är årstidens fel

TRAV

Med få hästar till start på V75 går Kari Lähdekorpi mot strömmen och startar 10 hästar. Han förstår att det inte är fler som vill tävla i helgen.

– Det här är en riktigt mellanvecka, säger tränaren.

Foto: Kanal75
Kari Lähdekorpi startar tio hästar på V75 i helgen.

Trots att man numera kan locka med högre prispengar i V75, så är det färre än vanligt som skickar sina hästar till Färjestad på lördag. I tredje avdelningen startar till exempel bara tio hästar – fast loppet tillåter femton.

Kari Lähdekorpi skickar däremot tio hästar från stallet. Han har en teori om varför det ser så tomt ut i startlistorna.

-– Förra lördagen var det bra tävlingar på Åby. Nästa lördag är det V75-finaler på Mantorp, och det är många som siktar på dem. Så det här är en riktig mellanvecka, säger tränaren till Trav365.

– Sen så är vi mitt i vintern och det innebär mycket problem, det är svårt att träna och om det går sjukdomar i det här landet så är det i januari-februari. Till exempel hos oss så är det i dag nästan omöjligt att träna hästar, och folk vill inte starta om de inte kunnat träna.

Även de egna hästarna känner av problemen med vintern.

– Formen på mina hästar går upp och ner nu, årstiden spelar dem ett spratt och det är något som inte stämmer med dem heller. Jag har dock två bra chanser, och det är Firmin De Socoa och Made For Victory.

Sandra Jonsson, Minimedia