Ett ögonblick...

TRAV

...Örjan Kihlström, som endast har tre styrningar den här veckan vilket får anses ovanligt för en av sveriges bästa travkuskar.

Hur står det till?

– Jo, tack, det är bara bra.

Vi såg att du endast kör tre hästar den här veckan. Men gissar på att en liten semester är mer trolig än att du inte skulle fått fler erbjudanden om styrningar, kan det stämma?

– Ja, det är helt enkelt så att jag och famijen är här i Åre och kopplar av lite grann under veckan fram till istravet på fredag då där jag ska köra lopp, och sedan så stannar vi över helgen också. Man måste passa på att ta lite semester ibland och det var läge att göra det nu.

Du har varit med rätt så många gånger som istravet avgjorts uppe i Åre, är det något som du ser fram emot under året?

– Jag tror till och med att jag varit med alla de gånger som man kört istrav här, och jag måste säga att jag tycker det är roligt. Det är lite annorlunda jämfört med en vanlig tävlingsdag.

Lite annorlunda ja, vad tycker du är den största skillnaden om vi jämför med att köra på Solvalla tycker du?

– Det är ju en oerhörd fördel att få ledningen på istravet just för den anledningen att det är rätt så svårt att springa förbi varandra sedan. Det finns ju nämligen inga doserade kurvor, vilket gör att starten som sagt, oftast blir avgörande.

Vad sysslar familjen Kihlström med under veckan fram till istravet på fredag?

– Dels så blir det ju en hel del skidåkning i backarna givetvis, och sedan så har vi Holiday Club som man bland annat kan roa sig med. Barnen har ett badhus här uppe som de gillar, så det finns helt klart saker att sysselsätta sig med, vilket är trevligt.

På söndag så har det pratats om att det ska bli vasalopp för din del, men om ni stannar i Åre hela helgen och åker hem sedan, så antar jag att det inte blir så?

– Nej, det stämmer inte. Jag kommer inte att åka något vasalopp, det blir inte förrän nästa år i så fall, även om något sånt inte är planerat.

Då får vi i stället önska en skön semester och sedan lycka till med istravet på fredag. Lyckönskningar i skidspåret får sparas till en annan gång då!

– Tack så mycket!

Mattias Spante, Minimedia