Läsarmejl till Nybrink

TRAV

Varje vecka får vår krönikör Micke Nybrink mängder med läsarmejl.

Vill du också mejla till Nybrink - Gör då det på [email protected]

Här är några av de mejl som kommit in de senaste dagarna.

"Har fått nog av dina urusla tips"

Hej Micke !

Det var en befrielse att slippa se dig i TV4 igår kväll(onsdag 28 Feb.)

I tv- programmet , lovades det att du skulle vara tillbaka nästa vecka !,jag hoppas verkligen inte det.

Vi har fått nog av din urusla travtips.

Försök att tänka över saken innan du återvänder till Tv-studion, stå tillbaka och bevara din heder !

Tack på förhand och lycka till med det du tänker syssla med efter journalist och travtipsar-karriären. Rätt man på rätt plats . Det är inte du.

Tommy

"Du är ett proffs"

Hej Micke!

Du är min favorit oavsett. Dina vågat spiker har kommit flera gånger och det är proffs.

Jag tippar numera så att jag räknar med preparat mm. för man kan inte lita på någon. Doping, fusk, etc förekommer tyvärr vilken sportsgren som helst. De som skrivit till dig är så naiva och de vinner inte någon större pengar, därför kastar de skit på andra. Kör som vanligt, I love you.

Med vänlig hälsning

Kvinna xx år

Långsökt och ful tanke

Hej.

Följer med stort intresse dina analyser och synpunkter på svenskt trav. Tänker inte i första hand kommentera dina spelförslag. Jag gör nog som de flesta: tar till mig en del av dina funderingar och kombinerar med egna övertygelser. Jag skriver till dig av den anledningen att du är centralgestalt och viktig opinionsbildare för svenskt travliv. Under en längre tid har det skrivits i många krönikor om travpubliken som sviker banorna. Orsakerna spekuleras det om enligt mig, på en ganska ytlig nivå. Vill berätta att jag igår, liksom många andra tisdagar, besökte Jägersro. I och för sig var det jubileumskväll,

MEN: en tisdag (!) i februari (!) var det 2 000 (!) pers som tog sig dit i tveksamt väglag (!) Imponerande och roligt. Även vanliga travkvällar har jägersropubliken god "besöksmoral" om man jämför med många andra banor i Sverige. Det beror på något. Tala om det! Vad kan "Jägers" erbjuda som gör att folk trivs där? Naturligtvis välskött bana och "hemmakuskar" som är tydliga travprofiler, men detta existerar också på många andra banor runt om i Sverige. Jag tror själv att publiken måste trivas för att komma. Trivselfaktorn för publiken tror jag påverkas av den service banan erbjuder. T.ex. :

* att det är nära till varje spelkassa och att man är duktig på att anpassa antalet öppna spelkassor till besökarantalet (för långa köer till spelet är ett mycket stort irritationsmoment)

* bra mat för varje plånboksstorlek

* återkommande "jippon" som gör det intressant för nya besökare att ta sig till banan; Om det blir intressant för svärmor och barnbarnen att följa med till travet så skapas nya möjligheter under andra former

* hyfsat bra lekrum (att en i gänget inte kan få barnvakt under kvällen behöver inte vara något hinder för att besöka travet)

Det finns fler exempel som jag utesluter här.

Jag menar att det känns inte särskilt konstruktivt att beklaga sig över att travpubliken sviker. Vad kan vi göra för att publiken ska komma tillbaka, är en bättre fråga att ställa sig. För inte kan det väl vara läge för konspirationsteorier ( ATG slarvar med hemsidan och spelfunktionen för att minska spelet via atg.se i syfte att få tillbaka spelarna till banorna) nej, den tanken var långsökt och ful.

Hur som helst:

Kanske kan "undantaget" Jägersro tjäna som exempel på att travpubliken kommer när förutsättningarna är OK? Min hypotes: Travpubliken kommer för att spela men också för att trivas.TALA OM DET!

Med förhoppningar om ett fortsatt gott travår och hälsningar från Karin

"När du är med händer det saker"

Hej Micke,

Hur mycket Du satsar eller inte satsar på de spelidéer Du delar med Dig av har ingen annan än Du själv med att göra! Bry Dig inte om gliringarna.

Du är i mina ögon kommentatorernas motsvarighet till Lutfi Kolgjini?.När Du finns med i bilden, händer det i alla fall saker. Programmet vinnare hade varit en makalöst urvattnad historia utan ditt deltagande. Värst tycker jag Thomas Nilsson är, han är så rädd för att uttala sig objektivt att man baxnar! Jag hoppas för hans skull att Ni fått Er tilldelade dessa roller för att skapa dynamik i uppställningen i studion, för ÄR Thomas så fullständigt politiskt korrekt som han framstår i studion är det bara att beklaga.

Det jag också vill passa på att säga är att INGEN sport (möjligtvis poker undantaget) är så beroende av sidoverksamheten ”spel om pengar” som travet är. De flesta sporters anhängare sätter fokus på själva uttövandet och resultaten, inte pengarna och ”bookie” verksamheten. Få människor skulle väl sitta på solvalla en hel onsdagkväll för att se Björn, Erik och de andra gubbarna åka runt en oval i häst och vagn om det INTE gick att spela på utgången. Trots idoga försök att förvandla programmet ”Vinnare” till ett familjeprogram genom att zooma in en och annan unge som äter glass, låta kuskarna hoppa hage och trycka in andra ”mysiga” inslag i programmet tycker jag att Ni inte får glömma vad det är som får de flesta att sätta på TV:n kl. 18.05 på lördagen?.SPELET!! Analyserna!

Sist men inte minst en vädjan till Dig Micke! Kan inte Du verka för att Ni kommentatorer lägger större tryck på kuskar och tränare. Om de vinner med ett halvt upplopp med en 37-oddsare som enligt dem själva innan start i princip följt med till banan som resesällskap?.PRESSA DEM LITE MER!! Det krävs ju inget geni för att räkna ut vad motivet till att ligga lågt kan tänkas vara!!!!

Tycker själv att Trav är en jättekul hobby, men har faktiskt varit nära att lägga av vid två tillfällen då uppenbara mörkningar, kompisstyrningar sabbat min V-75 lapp! Det värsta i denna kategori upplevde jag på Jägersro för ca ett år sedan då Thornberg analyserade ett lopp innan start?..nämnde ca 4-5 hästar?..

Loppet vanns med ett halvt upplopp av en häst i hans absolut närmsta krets (har jag sagt för mycket) till ett mycket attraktivt odds!!! Kretsen runt honom jublade givetvis högljutt och glatt då hästen gick imål. Sådant smakar mindre gott!!!!

Tack för Din färgstarka roll i travsporten Micke, oavsett om Dina idéer sitter eller inte (vilket de ju faktiskt då och då gör till ganska trevliga odds)!!!

Med vänlig hälsning

Magnus Fischer

Bevisen i arkivet

Efterhandsreferat "Det kan ni glömma...?!?!

Förklara då för mig hur jag i fjol på sändningen från V75 på Solänget kan höra SEGERINTERVJUN i bakgrunden med Jan Norberg samtidigt som Johan Edlund sätter igång att kommentera voltningen i det lopp som Jan Norberg redan hade vunnit.

Bevisen finns nog kvar i Vinnare V75's arkiv, ta en titt och lyssna.

Varför förneka det som så många redan vet/förstår?

//Mikael Molin

Läkaren stoppar mitt travspel?

Har en veckas semester, tänkte ha det bra o sänka blodtrycket! Spela på trav är den viktigaste ingrediensen, nu när jag äntligen har tid för analys.

Vad händer? AVBROTT hos ATG! Fan det blir ju tvärtom med blodtrycket! Jag skall till läkaren 7 mars, han säger väl åt mig att sluta spela på trav.

Jag jobbar på nya system o har det bra-omsätter säkert 1000 kr omdagen isnitt.

DET KÄNNS FÖR DJÄVLIGT att dom ej har teknik eller ( och ) personal av rätt kvalitet!

TARZAN i SKINNSBERG!

Travsporten sjunker

OK, jag har läst din överslätande kommentar till dopningen av Affe Fager, och får säga att trovärdigheten för hela trav"sporten" sjunker ytterligare.

I vilken annan sport förekommer det att den utövare som vunnit de största loppen under ett år -Prix d´Amerique och Elitloppet - och i båda fallen fällts för dopning, ändå av er travkommentatorer finns med i bilden för nästa års lopp? Det vore otänkbart i vilken sport som helst. Men inte i trav"sporten".

Och nu Affe Fager. Nej, inte har Svanstedt gjort något fel...

Men vart är felet? Ska vi som trots allt spelar sitta där gång efter gång som fiollådor?

Det finns bara en sak som hjälper och det är att förpassa både häst och tränare av banan - ju längre desto bättre. Hästen är naturligtvis oskyldig, men det finns alltid en ansvarig ägare och tränare bakom och enda sättet att komma åt dem är att hästen inte får starta.

Bara för att understryka att jag inte är någon tillfällig hetsporre så kan jag tala om att jag följt travsporten sedan tidigt 1960-tal, då på Bergsåker, och sedan alltid varit intresserad och spelat. Men känner en allt större avsky inför det som sker och att ni som borde stå på spelarnas sida, alltför ofta skyddar de i branschen.

Gunnar Wiklund

Ryck dojorna

Nästa gång Du tävlar mot Nilsson rycker Du väl dojorna?

Hilsen

Karlbom (impad av Kacke-kunskapen)

Frågetävlingen mest spännande

Det är skrämmande när frågetävlingen mellan dig och Nilsson i studion är mer spännande

än travloppen på Solvalla. Eller? Funderar de på att göra något åt saken, vet du det?

Ha det kanon

Mvh: Stefan

Spelar alltid emot dig

Tack för dina tips – jag spelar alltid tvärsemot hur du tippat och tjänar skapligt på travet.

Professorns snack i ATG-live den 21 var helt under isen.

När du skriver veckans tips borde du spela 2000,- per tips av egna pengar – annars är du inte trovärdig.

Usch ,vad dåliga tips!!!!!!!!!!! Du har betalt för att ledsaga oss spelare som ser till att travsporten lever vidare – utan oss inget trav.

Kenneth

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM