Vinnarskallen blev stjärnkuskens fall

Atle Hamre hade två olika sidor

Foto: Foto: KANAL75
Atle Hamre.
TRAV

Travets Dr Jekyll och Mr Hyde.

Stjärnkusken Atle Hamre har två olika sidor.

Travpubliken lärde känna den genomtrevliga kusken – polisen den kriminella utpressaren.

Trav365 har pratat med flera personer i Atle Hamres närhet och alla har de samma bild av stjärnkusken. Trevlig, utåtriktad och precis som flera av hans hästar utrustad med en enorm vinnarskalle.

Hamre var alltid den första att gratulera en konkurrent som lyckats bra. Inom travet stod brodern Frode och kusinen Lars Magnar Sörvik honom närmast, men Hamre hade god kontakt med de flesta av sina tränar- och kuskkollegor.

Körde lopp samma dag han släpptes

Han älskade att stå i rampljuset och hade en god relation till media. Travet var hans liv och redan samma dag som han släpptes fri från sitt fem år långa fängelsestraff körde han lopp på Drammen.

Vad var det då som gick fel för Atle Hamre?

Många menar att det var hans enorma vinnarskalle som fick honom på fall år 2000 då han dömdes till fem års fängelse för utpressning. Hamres behov av att vinna blev så stort att han gick över gränsen.

Hamre hade vid ett flertal tidigare tillfällen visat bristande moral.

Redan på 1980-talet satt han arresterad i Bergen misstänkt för utpressning, men den gången friades Hamre.

Hästägarna kom tillbaka trots allt

När den norske travprofilen fälldes 2000 bedyrade flera hästägare i Hamres stall att de aldrig ville ha något med honom att göra igen.

Stjärnkuskens inställsamma och trevliga sida fick dock hästägarna att ändra sig och när Hamre kom ut ur fängelset fanns de åter vid hans sida.

– Atle Hamre skulle kunna sälja sand i Sahara, säger en källa till Trav365 om hans förmåga att marknadsföra sig själv och sin rörelse.

Frågan är om Hamre kan resa sig igen om han fälls för utpressning igen.

Thomas Sandberg, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM