Stjärnhäst på väg tillbaka

TRAV

Han har inte startat på nio månader.

Men nu tränar Dumle Loss för fullt inför sin comeback.

– Olympiatravet är första stora målet, säger tränaren Joakim Wallin.

Tanken var att Mantorpsstjärnan i fjol skulle slåss om de riktigt stora segrarna. Han besegrade Gidde Palema i ett uttagningslopp till Olympiatravet men efter finalen började problemen. Dumle Loss opererades i ett kotsenben i augusti och gjorde bara tre starter i fjol. Nu är han sakta men säkert på väg tillbaka igen.

– Hästen har tränat regelbundet ett par månader och sänker successivt nedåt i tiderna. Han känns jättefin och jag siktar på att kvala honom i början av mars. Meningen är då att han också ska vara startklar och göra comeback kort senare, berättar Joakim Wallin.

Har fått rejält med tid

Dumle Loss har inte startat sedan finalen av Olympiatravet den 22 april i fjol. Det handlar alltså om en lång frånvaro för hästen.

– Eftersom han opererades i augusti var det ingen mening med att sätta igång honom innan vintern. Därför har han fått rejält med tid och vi skyndar långsamt.

– Det kändes jäkligt tungt förra året när han blev skadad, eftersom han inledde säsongen så bra. Men som hästen känns nu hoppas jag att han har mycket ogjort på banan. Det första stora målet är försöken till Olympiatravet och jag siktar på att ha Dumle Loss i fin form då, säger Wallin.

Sjuårige Dumle Loss har tagit 15 segrar på 40 starter och sprungit in 3,4 miljoner kronor.

Kanal75