Mikael kan Com Poncho

TRAV

Björn Goop tappade inte gnistan efter missen i Prix d'Amerique i söndags.

I går agerade han till och med skrällkusk.

Satte dit Sixten Tim från Timo Nurmos formstall. Det här var femåringens första seger i karriären och 80 procent av de kvarvarande kupongerna försvann.

Dessförinnan hade Björn vunnit med Danny Roc efter ledning från start till mål. Danny Roc är en son till Olle Goops storstjärna Grades Singing och hon har också lyckats bra i aveln. Danny Rocs seger var den 72:a av avkommor till stenhårda Grades Singing.

Seger nummer två

Lärlingen Michael Rydgren har bra tumme med Com Poncho och de tog andra segern tillsammans i lärlingsloppet. Tränar och äger gör pappa Leif och det är ingen vild gissning att Michael får chansen framöver också.

– Men dock inte i V75 än på ett tag. Jag har kört för få lopp för att få vara med i de sammanhangen.

Sju hade Sean Trot

Kvällens stjärnsmäll svarade Calle Lindblom för när han efter en virvlande spurt satte dit 33-oddsaren Mirall Composite och efter den skrällen fanns bara 31 kuponger kvar.

Sju av dem hade streck för Sean Trot som efter tidig ledning dirigerade sista avdelningen runt om.

Sexorna betalades med drygt 671 000 kronor. Ett av de vinnande systemen kostade bara 54 kronor och var inlämnat i Göteborg.

Kvällens Topp

Salma Boko debuterade i Timo Nurmos (bilden) regi i går och uppträdde som en helt ny häst. Tog tidigt ledningen och dirigerade enkelt in i mål utan att behöva visa allt. Räkna med Salma Boko i V75 framöver.

Kvällens flopp

Criks Hurricane fick bestämma ett varv i 17-tempo. Men det var inte 12-åringens dag i går och redan 500 kvar kunde favoritspelarna kasta kvittona när Criks Hurricane dalade genom fältet.

Leif Holmqvist