Nya Scarlet Knight?

Stavs Move It går i pappas fotspår

Foto: FotoTarzan/Adam Ström
TRAV

Scarlet Knights avkommor har börjat röra på sig.

Och redan i går fick vi kanske se den bästa.

– Stavs Move It har förutsättningar att bli otroligt bra, och vann helt okörd, säger tränaren Åke Lindblom.

Det är alltid något extra när de första avkommorna till en travare börjar komma ut på travovalerna. Och givetvis lite extra spännande när Scarlet Knights första kull nu har blivit tre år. Och de har redan börjat visa att pappa kommer bli framgångsrik även i aveln. Igår var det den fjärde avkomman som kom till start, och hittills har tre vunnit lopp. Gårdagens vinnare, Stavs Move It, verkar dock vara något extra, och ser verkligen ut att kunna gå i pappas fotspår.

– Han är utseendemässigt väldigt lik Scarlet Knight, sedan så har han fått startsnabbheten från mamma. Men det mesta påminner om Scarlet Knight som sagt, och det kan ju knappast vara fel, säger Åke Lindblom och syftar på stjärntravaren som sprang in lite drygt 17,8 miljoner.

Hur bra tror du att Stavs Move It kan bli?

– Han är än så länge orutinerad och lite valpig och så där, men visar en enorm kapacitet. Förväntningarna framöver är höga, och han har förutsättningarna för att gå ruggigt långt, säger Åke Lindblom.

Hur långt?

– Mycket långt, säger Lindblom och skrattar gott.

Stefan Melander tränare och ägare till Scarlet Knight. Hur känns det att hans avkommor börjar komma till start nu?

– Det är givetvis spännande. Jag tror att han kommer lyckas extremt bra i aveln och det ska bli kul att följa hans avkommor nu när de börjar komma till start. Många verkar helt klart lovande, så jag tror det blir många fina travare av dem i framtiden.

Vad vet du om Stavs Move It som verkligen imponerade igår?

– Åke ringde mig för ungefär ett år sen och sade att den hästen var oerhört lovande. Så när jag var hemma i Sverige så var jag tvungen att åka förbi och titta på honom, och han ser helt klart ut att kunna gå riktigt långt. Det är en otroligt fin häst. Igår vann han helt hur lätt som helst och imponerade rejält, och han liknar helt klart Scarlet Knight, så det kommer bli mycket roligt framöver för Åke med honom, säger Stefan Melander.

Det återstår med andra ord att se ifall Stavs Move It klarar av förväntningarna och om han kan gå vidare i pappas fotspår.

Fakta Scarlet Knight

Mattias Spante, Minimedia