Så fyller du i din spelkupong

TRAV

För att spela på trav måste du fylla i en kupong och lämna in den till antingen ett ATG-ombud eller direkt på travbanan.

Trav365 visar dig hur man gör.

Det finns olika kuponger för varje spel. Här har vi använt oss av en V75-kupong.

1. Dra ett lodrätt streck över numret för varje häst du har valt i respektive avdelning. Du kan spela på allt från en häst till alla hästar i ett lopp – ju fler du spelar på, desto dyrare blir det. Radpriset, alltså priset för varje häst man spelar på, är 50 öre på V75.

2. Fyll i antalet hästar du har valt i varje avdelning i dessa rutor.

3. Multiplicera antalet hästar i varje avdelning med varandra och skriv resultatet här. Det ger dig antal rader du spelat på. Priset på ditt spel får du med andra ord genom att ta antal rader gånger 0,5, eftersom varje rad kostar 50 öre. Det tillkommer även en inlämningsavgift hos ombuden.

4. Här kan du välja reserver. Du får välja två reserver i varje avdelning, och om en av hästarna du spelat på skulle bli struken så är det reserven som träder in. Markera vilken häst som ska gå in som första reserv genom att strecka antingen ”L” eller ”H” under rutan. Om du markerar ”H” så är det reserven med det högsta numret som går in som första reserv, markerar du ”L” så är det reserven med det lägsta numret som går in som första reserv. Väljer du inte att välja reserver så är det loppets turordning som träder in. Turordningen står längst ned i programmet för respektive lopp. Se mer om detta i vår program-guide.

5. Om spelomgången verkar uppenbar och du känner dig säker på att de hästar du spelat på kommer att vinna, så kan du välja att spela på samma rad flera gånger. Detta kallas att spela en så kallad flerbong. Det kostar naturligtvis mer, men din eventuella vinst multipliceras med det antal gånger du väljer att lämna in ditt system.

Källa: ATG

Sandra Jonsson, Minimedia