Bergh lite orolig över favoriten

TRAV

Robert Bergh körde in mest pengar till stallet av samtliga Bergsåkers tränare ifjol och hade ett rekordår. Nytt år och nya mål för stall Bergh gäller nu. Det ser välladdat ut till kvällens V65.

– 5 Bertuzzi i V65-1 tycker jag börjar finna formen allt mer. Nu gjorde han tyvärr illa sig i hagen lite grann förra veckan i en has, så han har stått över lite. Det är naturligtvis ett frågetecken, men han startar inte om han inte är bra. Vi får värma och se. Inga ändringar från senaste starten.

I kallblodsloppet, V65-3, selar stall Bergh ut två hästar där Robert tror mest på Roland.

– 6 Roland har kraftig uppåtform. De senaste tre veckorna har han gått framåt tycker jag. Läget är lite knepigt men kommer han bara till från början tycker jag han ska räknas tidigt. Ingen ändring på utrustningen för honom.

– 2 Trollfager ser fin ut och har ett bra läge. Idag testar vi att köra barfota fram vilket är ett klart plus. Får svårt att vinna men är ett platsbud.

– 5 Runn Gun i V65-4 är en ganska fin häst som känns bra i träningen. Jag tycker han lyft sig en del efter kastrationen och hoppas han bjuder till lite bättre nu framöver. Han är lite svårbedömd och ska väl inte glömmas helt men är inget hett bud.

Två hästar dyker upp i V65-5 där Bergh varnar kraftigt för den minst spelade.

– Ja jag tycker 2 Ymers d Or ser klart vass ut. Läget är perfekt, idag rycker vi skorna runt om vilket ska vara ett stort plus och vi siktar på ett offensivt upplägg. Det är en bättre chans än den som jag kör. 1 Foreign Beauty känns fin men har ett knepigt läge och jag tror inte vi kan behålla spets, hon är inte speciellt snabb ut. Distansen är inte heller den bästa och det är som bäst ett platsbud som det känns.

– 7 Simb Lucille i V65-6 känns bra i träningen, finns inget att anmärka på. Utgångsläget kunde varit bättre förstås och för att vinna behöver hon nog lite draghjälp och bra ryggar.

– 6 Persos Annie i V65-6 var godkänd senast eftersom hon var tvungen att gå med vassa brodd vilket hon inte trivs med. Känns väldigt fin i träningen och vi siktar på barfota runt om. En häst som kanske inte ska nonchaleras, avslutar Bergh.

Atg Idag