Tågpersonal vann 700.000 kronor

Lyckat spelbolag på jobbet

TRAV

Lokföraren Anders Olsson startade ett spelbolag på jobbet.

I onsdags vann han och några kollegor 700.000 kronor på V64.

Det vinnande systemet kostade 180 kronor att lämna in...

Onsdagens V64-rad på Solvalla blev svårfunnen. Endast sju system klarade av att hitta alla vinnarna som belönades med 671.000 kronor bara för sex rätt.

En av kupongerna var inlämnad hos Bok- och Lekhuset i Vallentuna. Den kostade 180 kronor och innehöll tre "spikar". Den som konstruerat systemet var Anders Olsson i Vallentuna. Han arbetar själv som lokförare och reparatör på Saltsjöbanan och har spelat på trav i många år. För en tid sedan startade han ett spelbolag ihop med sina arbetskollegor.

– Vi har tidigare spelat V75 ihop men på slutet har det inte gått så bra. Därför bestämde jag mig för att byta speldag och satsa på vardagar istället, säger Anders Olsson.

– Upplägget var tio andelar à 1.000 kronor styck. För de pengarna skulle vi sedan kunna spela 20 dagar i sträck, V64 på onsdagar och V65 de andra vardagskvällarna. Jag fick med mig åtta personer och tog två andelar själv.

Hur kom du fram till det vinnande systemet i onsdags?

– Jag gjorde totalt fyra olika system med fyra olika "spikar". Totalt spelade vi för 600 kronor, det vill säga 60 kronor per andel. Tre av mina "spikar" vann och systemet som det blev sex rätt på kostade 180 kronor.

Hur såg systemet ut?

– Jag hade sex hästar i första avdelningen, och minns att jag tog med Nyby Exet som sista markering. Sedan spikade jag Danny Roc med Björn Goop och hade sex hästar i tredje avdelningen.

– Därefter spikade jag Com Poncho och Michael Rydgren innan jag tog en riktig fräckis. Jag lämnade 33-oddsaren Mirall Composite ensam på kupongen och tog sedan sex hästar i sista avdelningen.

Så du spikade alltså fältets näst minst spelade häst?

– Ja, jag hade feeling för henne. Och Calle Lindblom är en duktig kusk som brukar skrälla då och då. Dessutom var det ett öppet stolopp på förhand.

– Det är det som är fördelen med att spela lite mindre system. För små summor kan du chansa mer och inte känna lika stor press som om du spelar för tusentals kronor. Då brukar man bara göra det svårare för sig. Spelar du för en 50-lapp per skalle kan du köra lite precis som du känner för.

Hur följde du tävlingarna?

– Jag jobbade och lämnade in systemen redan klockan två på eftermiddagen. Sedan kastade jag ett öga på text-tv:n i lunchrummet under kvällen. Det var riktigt spännande då vi hade fem rätt efter fem lopp och värdet var 151.000 kronor. Sedan var det en underbar känsla när jag smög fram Sean Trot som vinnare i sista loppet.

– Annars ser jag det mesta av travet på tv och går även på Solvalla emellanåt. Men annars blir det att man tar fram resultaten på Internet eller text-tv. Jag läser dock inte så mycket tipstidningar utan nöjer mig nästan alltid med gratisprogrammen.

Blev det stor uppståndelse på jobbet?

– Ja, vi fick ju 70.000 kronor per andel så det var jättekul. De flesta var arbetskamrater till mig och har anknytning till Banverket. Jag har precis varit på banken och styrt upp vinstdelningen.

– Att jag själv hade två andelar gjorde förstås inget och det här var en fin 40 års-present, säger Anders Olsson som fyller år om två veckor.

Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM