Ny stjärna hos Victory Tillys ägare

Foto: Kanal75
Lindy Later vinner V75:s sjätte avdelning på Solvalla.
TRAV

Stall Kalas är en av Sveriges framgångsrikaste hästägare genom tiderna med Victory Tilly.

Nu har de en ny stjärna på gång i Lindy Later som vann i V75 i går.

– Han har utvecklats ordentligt och kan bli ännu bättre, säger Stig H Johansson.

Foto: Kanal75
Johan Högberg, en av delägarna i Stall Kalas, tillsammans med tränaren Stig H Johansson.

Stall Kalas består av fyra ICA-handlare från Stockholm. 1999 köpte de Victory Tilly för 3,5 miljoner kronor. Hästen vann direkt och resten av historien är en saga som slutade med 37,7 miljoner kronor på kontot och flera världsrekord.

Nu har gänget bakom Stall Kalas fått fram en ny travare som kan bli en stjärna. I går vann deras femåring Lindy Later Klass1-finalen i V75 på Solvalla hur enkelt som helst. Det verkade finnas massor av sekunder sparat vid målgången.

– Hästen har varit lite sen i utvecklingen. Efter att vi kastrerade honom har han släppt till ordentligt, och jag tror att han kan bli ännu bättre, säger Stig H Johansson.

"Borde räcka bra även i silverdivisionen"

Stig H räknar med att hästen ska fortsätta starta inom V75. Närmast blir det bronsdivisionen.

– Han borde räcka till bra även i silverdivisionen. Guld kan bli lite tufft, men man vet aldrig hur hästen fortsätter att utvecklas, säger Stig H.

Stall Kalas hade tänkt att inte äga fler hästar efter Victory Tilly. De hade ju i princip redan vunnit allt som går att vinna inom travsporten.

– Vi skulle starta ett andelsbolag, men det rann ut i sanden. Så vi tog Lindy Later själva. Det är jättekul att ha en bra starthäst igen. Det är nästan lika spännande att se Lindy Later tävla som när Victory Tilly startade, även om det är lite som division fyra mot elitserien, berättar Johan Högberg i Stall Kalas.

Stall Kalas äger även fyraårige Labero, men hann är inte lika duktig som Lindy Later.

Ska ni köpa fler hästar nu?

– Nej, det är lätt att gå i fällan och tro att man ska få fler kanoner som Victory Tilly. Många som får en bra häst köper på sig 20 hästar till. Vi kommer aldrig att få en ny Victory Tilly och håller det på den här nivån, säger Johan Lindberg.

Foto: Kanal75
Hela Stall-Kalasgänget.

Maths Nilsson, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM