Lunchintervjuer

Claes Svensson tror på bra chans

TRAV

Här nedan hittar du en hel del matnyttig information till dagens lunchtävlingar.

Claes Svensson meddelar bra chans på 2 Eclair d´Inverne i V4-3.

– Han var väldigt rejäl vid segern och fortsatt bra senast då han visade 1.12,5 s 700 m - det gick helt enkelt inte att ta så mycket. Hästen är riktig bra i ordning, meddelar Claes, och även om han inte kan vara med i någon spetskörning bör han hamna bra till från det perfekta läget. Claes Svensson meddelar också att han inte tror på barfotakörning på dagens bana och hakar bak går bra för Eclair. Även hakar runt om fungerar om det skulle behövas.

Hemmaamatören Jan Hellstedt har två halvskrällar till start på lunchen idag, och den han tror mest på är helt klart 4 Afrodite Exclusive i V4-1;

- Ja, hon håller mycket bättre form än vad raden antyder och jag har lite förhoppningar med henne om det klaffar. I båda de senaste loppen har det blivit alldeles för tufft i spåren och jag hoppas på mer vilsam löpning nu. Hon känns bra i jobben och provas säkert lite från start här. Hon kan vara lite ojämn från start men när hon nu går barfota fram precis som senast brkar hon kunna vara snabb. Det är väl ingen jättestjärna men hon gör det bra och jag är som sagt optimist, säger Jan.

Och du tar själv hand om 8 High And Heavy i V4-3?

- Ja, han är kraftigt kuskförstärkt idag, skrattar Jan. Även här är formen bättre än vad man kan tro. Senast kördes han väl passivt och när han väl fick chansen kunde han inte ta något i snabb avslutning. Han möter dock tufft motstånd här och jag är nöjd om han är trea-fyra. Vi siktar på barfota runt om igen om banan tillåter, men han gick bra med skor bak senast så det är inget problem, avslutar Hellstedt.

Kalmars Tommy Zackrisson jagar en dubbel på lunchen då han har två starka kort i de inledande avdelningarna.

3 Dancing Kronos återkom nyligen efter en gaffelbandsskada och Tommy var nöjd med hästens avslutning även om han stumnade lite sista biten på en smetig och krävande bana. Dancing Kronos har tagit det loppet bra och då hästen kan öppna hoppas Tommy kunna leda loppet från start till mål, och detta är hans bästa chans idag. Hästen går alltid med skor.

3 Sales Promotion är mer stark av sig och kan inte öppna så snabbt bakom bilen. Med tanke på det behöver han lite tur och tempo, menar Tommy, men får han det är det absolut vinstchans. Hästen vann på bra sätt senast och Tommy tror nog att det ska gå att köra barfota runt om som senast, och siktar i alla fall på det tills vidare.

ATG Idag