Lunchintervjuer

Tinas Tanja gör comeback

TRAV

Marco och Maria Alasaari sköter träningen när det gäller 4 Tinas Tanja i V4-3. Hästen har inte startat sedan i oktober vilket naturligtvis föranledde oss att ringa upp Marco.

- Hon behandlades i kotorna i höstas och fick ta det lugnt fram till nyår ungefär men har sedan förberetts väl inför detta. Hon känns jättefin i intervalljobben och Calle Lindblom har också varit nöjd med henne i ett par provlopp inför detta. Det är väl ändå möjligt att hon behöver något lopp, och jag vill väl ligga lite lågt vad gäller segerchansen. Hon är kanske allra vassast barfota fram och vi får se hur banan ser ut, men det lutar åt skor runt om och hakar bak idag. Hakarna har hon dock inga problem med, meddelar Marco.

Göran B Andersson startar två hästar från stallet i den sista avdelningen (V4-4).

1 Super Trick är den klart hetaste chansen. Göran var väldigt nöjd med hästens avslutning från kön senast och allt har varit bra efter det. Super Trick kan öppna ganska bra, men Göran trodde nog ändå att hästen skulle få svårt att hålla upp ledningen. Det bör dock bli ett bra lopp för honom därifrån. Balansmässigt var det inte riktigt bestämt ännu, men Super Trick gick bra på hakar bak senast så det är i alla fall inget som skrämmer.

Stallkamraten 9 Max Mosquito är också allting bra med, men där sträckte sig förhoppningarna bara till en mindre slant.

Calle Lindblom kör ett antal småroliga hästar inom V4:an idag, och ett outsiderbud låter det definitivt som att 10 Baffling Wind kan vara i V4-4. Tränaren Hannu Stadig berättar mer;

- Hon har kanonform och har aldrig känts så fin som i sista jobbet här i förra veckan. Senaste insatsen är bara att glömma då banan var alldeles för hård och då hon tvingades gå med hakar runt om i kylan. Idag hoppas och tror jag att hakar bak ska räcka, och dessutom kan hon eventuellt gå barfota fram vilket är optimalt. Hon är mer stark än snabb och är därför kraftigt gynnad om de kör fort i början här. Jag är optimist och tycker inte att hon är avsågad, säger Hannu.

ATG Idag

ARTIKELN HANDLAR OM