"Hockey" jagar fler segrar

– Tänker slå fjolårets siffror

TRAV

Ett ögonblick...Håkan Eriksson, som i lördags tog en dubbelseger under V75-finalerna på Solvalla.

Hur står det till?

– Jo, tack, det är bara bra. Det var en perfekt helg med dubbla V75-vinster.

När tog Håkan Eriksson en dubbel på V75 senast?

– Det var under Eskilstunas tävlingar i fjol i början av januari som det senast blev dubbelseger, så det var väl dags att göra det igen nu då.

Acclaim avgjorde med sin sedvanliga spurt och startar återigen på lördag när Axevalla kör V75-tävlingar. Vad gör han mellan starterna?

– Det blir bara lugnt, han får gå i hagen litegrann och tuffa till sig, så det blir inget skarpare inför lördagen. Jag tyckte han kändes så fin efteråt så jag valde att starta igen, då det nästa helg är Bergsåker och troligen hakföre, och det vill jag inte starta honom på, sedan så är det långresa till Åby veckan efter, så därför tycker jag att det passade bäst att starta här.

Om vi ser längre fram, vad har du för mål med Acclaim?

– Han har ju startat på här och börjar nu växa in i klassen på ett bra sätt, så det kommer bli att fortsätta starta på och tjäna fina pengar.

Om vi går ytterligare ett steg, tror du att Acclaim kan etablera sig i den yppersta eliten?

– Hästen har alltid gjort bra lopp, och överraskar positivt på mig varje gång. Han började med seger i ett noll-lopp och sedan så har det liksom blviit klass III först, och nu är han alltså uppe i guld, vilket är oerhört bra jobbat. Han, som sagt, slutar aldrig att förvåna mig, så vi får se om han kan ta klivet in i eliten, men det är givetvis något som man inte kan begära.

Om vi ser till fjolåret så var det ett klart sämre år jämfört med tidigare, både som kusk och tränare, kommer du att slå 2006 års siffror i år?

– Det räknar jag med. Jag hade infektioner och så vidare som gjorde att resultatet förra året blev lite sämre, men det är inget som man kan göra någonting åt, utan vi får i stället ta nya tag i år, och därmed göra ett bättre resultat 2007.

Då får vi hoppas att det blir ett bättre resultat för stallet i år och att vinsterna fortsätter trilla in?

– Tack du, det får vi hoppas att de gör.

Mattias Spante, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM