V65-intervjuer

Jim Frick är revanschsugen

TRAV

Erik Berglöf startar en intressant men svårbedömd fransman i V65-1, 1 Larron du Bouffey. Påpekas bör att hästen var tvåa i Gulddivisionen för ganska exakt ett år sedan bakom en viss Hot Shot Knick... Nu är det debut i ny regi.

Erik berättar att hästen inte gått fortare än i kvalet (1.18,9) men att det känns som "en riktig häst". Han lär dock behöva lopp i kroppen för att bli segeraktuell, och då han dessutom blir över från innerspår sträcker sig förhoppningarna till ett tredje-, fjärdepris.

Rommes egen Kjell O Jonsson låter fortsatt jättenöjd med 3 King One (V65-1) som gick mycket bra bakom Brunton Tilly senast.

– Ja, han känns fortsatt jättefin och jag tror på bra chans. Distansen är inga problem numera och för hans del är det bara bra ju kallare och hårdare det är, han är jättebra på hakar, meddelar Kjell O.

Daniel Redén har bara en uppsittning idag inom V65, men det är en mycket intressant sådan i form av 5 Hercules Laser i V65-1. När vi når Daniel tar han en paus från skoningen han för stunden pysslar med.

– Hercules var fullt godkänd senast tycker jag. Sin vana trogen blev han ju lite pigg, och det blev inte bättre av att vi laddade i tre omstarter och i den giltiga missade vi sedan lite grann så vi fick köra oss till spets. Det har inte varit riktigt rätta trycket i honom ändå och han är knappast på topp. Dessutom har vi haft lite dåliga träningsförhållanden efter senast så han är ganska lugnt tagen. Däremot kommer vi att lätta honom till denna start. I de två starterna efter uppehåll har han gått med pg-skor fram, men nu blir det aluminium fram eller till och med barfota. Det senare vore ett klart plus. I övrigt blir det skor bak med hakar och norskt som vanligt. Han möter ärrade snabbloppare nu men lär leda länge och det är lika bra att han får känna på lite tuffare motstånd redan nu, tycker Daniel.

Med två strukna hästar invändigt i skrivande stund är det onekligen ett intressant läge för 7 Karl Johan Palema i V65-2. Näst senast höll han starkt från spets bakom G.Q.Man och Danny Roc, och det är i alla fall inte tuffare emot nu. Men senast var han blekare?

– Han var sämre på den bana som rådde, och han sprang bara och slirade. Han kommer att vara klart bättre nu och jag känner mig inte slagen, meddelar Göran Lång.

Jim Frick får chansen på kapable 8 Edge Trick (V65-2), men senast ändade det i galopp för hästen. Tränaren berättar;

– Ja, han blev grovt påkörd och syndaren fick både böter och avstängning så det är inte mycket att säga om det. Edge Trick var ändå inte som bäst den dagen då det var fel att köra utan brodd. Det misstaget gör jag inte om och visst tycker jag att han ska ha ganska bra chans här, säger Lars-Ove Larsson.

Bo Lövblom och Hans Högberg har jobbat fram en riktig segermaskin i 1 Magic Jis som i V65-2 jagar femte raka, och Hans låter uppåt.

– Han menar på att hästen vunnit okörd alla gånger förutom senast, men då hade hästen pausat innan och var lugnt tagen. Han nästan garanterar att Magic Jis kommer att vara vassare med loppet i kroppen, och det blir full laddning för ledningen. Den är en riktigt fin häst som är komplett på alla sätt och vis. Det enda lilla frågetecknet är debut över lång distans här men det finns inget som tyder på att det skulle vara något problem. Skor och hakar som på slutet.

Daniel Olsson kör Per-Gunnar Persson-tränade 1 Järva (V65-3) som är riktigt bra vilket hon inte minst visade när hon bollade med Lundås Emelie i Sto-SM i höstas. Efter det har det dock blivit även förluster i inbördes möten. Nu återkommer Järva efter kort uppehåll, och hon kommer inte perfekt preparerad som det låter.

– Nej, hon är ganska lugnt jobbad eftersom det varit smitta inne på Bollnästravet och hon inte kunnat gå några banjobb. Hon verkar pigg och fin, men visst kan det vara så att hon behöver något lopp för att hitta formen på allvar, medger Per-Gunnar.

Magnus Jakobsson kör familjehästen 5 Bragden i V65-3, men har en tuff uppgift att försöka ta 20 m på de duktiga stona på start. Dessutom är han van att oftast vinna från ledningen.

– Men det är ingen fara, jag tror till och med att han går bättre bakifrån. Att ta 20 m på Lundås Emelie och Järva blir dock inte lätt trots att Bragden utvecklats starkt de senate månaderna. Tanken är att Bragden sedan går ner till Frankrike för de två kallblodsloppen på Vincennes, upplyser Magnus.

Ulf Ohlsson har två egentränade till start ikväll (som vi återkommer till nedan), men den hetaste chansen är ändå 3 Lundås Emelie i V65-3.

– Ja, hon var kanonfin efter lite uppehåll i torsdags, jag tror aldrig att jag känt henne smidigare och finare och då var hon ju ändå grymt bra näst senast. Jag satt en bit bak i torsdags och hon vann lätt efter en avslutning i trakterna kring 1.20 s 400 m. Enda frågetecknet som jag kan se är de täta starterna som jag inte riktigt vet hur de påverkar, men som hon kändes har jag svårt att tro att hon skulle vara dålig nu. Hon är snabb ut och vi får väl prova en bit, men Järva kan väl också öppna? Lundås Emelie är inte beroende av någon speciell löpning och visst tror jag på mycket bra chans även om det också är fina hästar 20 m bakom, menar Ohlsson.

Och dina två egentränade, är de något för spelarna?

- Nja, 10 Jeu de Mots (V65-2) gör debut i min regi och jag har haft hästen i några månader. Han känns helt ok på 1.20/2100 m som snabbast men agerar trögt och jag tror definitivt att han behöver lopp innan han är segeraktuell.

4 Gabby's Bar (V65-6) var jag faktiskt riktigt nöjd med senast och hon känns väldigt pigg och fin i jobb. Hon bör ha gått framåt med loppet då hon varit ifrån länge. Det känns som att hon kan öppna bakom bilen och jag kanske testar lite och hon kan nog vara värd ett streck, tycker jag. Den här gången hoppas vi på barfota fram om det går, avslutar Ohlsson.

Sören Eriksson körde 4 Shackelton Carjan (V65-4) senast och gör så igen. Han meddelar att hästen blev för ivrig senast och slog ihop helt enkelt. Han kändes i övrigt fin och har en klart missvisande rad för dagen. Spår fyra ska inte vara några problem alls, och Sören är till och med inne på att prova för ledningen. Hygglig vinstchans meddelas.

Photo Agent (V65-4) är inte så tokig i grunden och har gått ganska bra uppe i Norrland tidigare. Nu har hästen gjort en start för Jeanette Prah och höll då ganska bra.

Daniel Olsson berättar att hästen kändes jättefin då men att han drog på sig mjölksyra efter en jobbig löpning. Normalt ska han gå framåt, och Daniel hoppas få ett snällare lopp denna gång och därmed också en ganska framskjuten placering.

Leif Witasp har två egentränade till start inom V65. Den mest intressanta är 13 Nilas Gene i V65-4 som lovade mycket och visade bra takter i V75 men som sedan stagnerade i takt med att han började fungera sämre.

– Sedan en tid tillbaka är hästen valack och han känns klart mer skärpt och fräsch nu, berättar Leif. Allting är bra med hästen där han avslutade fullt anständigt efter sen lucka och springspår på tillägg ska passa bra. Fin chans.

5 Ringside (V65-5) gör det bra i tuffa gäng utan att räcka till seger så ofta. Allt väl efter senast och om banan tillåter kan det åter bli barfota fram nu. Helstängt huvudlag som vanligt.

Bengt-Erik Olsson startar högkapable 1 Sans Papiers i V65-5 och är mycket nöjd med hästen för dagen.

– Han känns riktigt bra i jobb faktiskt och verkar vara i mycket fin form även om man inte kan tro det av tävlingsresultaten. Det blir väl svårt att hålla upp ledningen här, men jag kommer i alla fall att prova rejält en bit så får vi se. Jag är optimist, meddelar Bengt-Erik.

Atas Espada (V65-5) kan verkligen inte klaga på förutsättningarna, och en liknande uppgift näst senast löstes enkelt via ledning från start till mål.

– Ja, hästen var bra då och jag laddar det som går. Det bör vara tufft att ta en längd på honom och jag hoppas kunna spåra hela vägen i ett inte alltför tufft lopp. Senast var han trögare, men han är klart sämre bakifrån. Han trivs fint på skor och hakar som på slutet, säger Kristian Lindberg.

Bidde Best är streckfavorit i V65-6, men glöm inte att det finns en del frågetecken. Hon var positiv i sin senaste start i V75 i november som tvåa, men har inte startat sedan dess.

Johan Wiman berättar att hon tagits ganska lugnt men gått 1.20/1600 m som snabbast inför detta. Bakspåret är dessutom ett klart frågetecken då hon dels inte har någon nytta av sin startsnabbhet, och dels tar i klart bäst i ledningen. Viss chans tror Wiman ändå på, men det låter inte så starkt för att vara en favorit.

ATG Idag