Lunchintervjuer

TRAV

Här nedan finner du matnyttig information till dagens lunchtävlingar.

Ture Johansson kommer med fin form på sin häst 6 Linnea Loss i V4-2.

- Ja, senaste loppet kan vi glömma. Hon strulade rejält i volten och så var den dagen förstörd. Nu är förutsättningarna bättre, den korta distansen är hennes bästa, och även om hon inte är så startsnabb kan det bli en hygglig position i inledningen. Hennes starka sida är också avslutningen och jag hoppas hon kan dyka upp i tätstriden i detta lopp. Inga ändringar och vi siktar på barfota fram igen meddelar Ture Johansson.

Christer SA Karlsson låter nöjd med sin 8 Jamiro (V4-3). Efter en stark avslutning förra veckan bedömer han att formen är på topp.

- Ja, det tycker jag. Han har bara gått lugnt efteråt men verkar pigg och fin. Men det spelar väl ingen roll den här gången med det här läget. Jag vet inte hur banan ser ut ännu, men om den tillåter barfotakörning så är det mycket möjligt att vi rycker skorna runt om den här gången. Så har han bara gått några gånger och det borde vara ett litet plus. Han behöver dock tur för att vinna, avslutar Christer.

Amatörtränaren Camilla Larsson har precis anlänt till Åbytravet med två kapabla hästar. Utgångsläget i V4-2 avskräcker dock.

- Jag tror läget är för dåligt för 12 Xanadou Blou. Jag hoppas på hårt tempo och en bra placering. Någon vinst tror jag inte på, jag är lite osäker över den korta distansen också. Visst, det underlättar lite att 9:an är struken, men som sagt det blir svårt att vinna. Inga ändringar blir det heller.

- 1 Tap Lady i V4-3 ser det lite mer intressant ut för. Hon är startsnabb och har ett bra läge, men jag släpper nog ledningen om jag skulle behålla den. Tycker hon är lite vassare bakifrån. Vi kör på lite chans och om allt klaffar kanske det kan vara en skräll. Jag har med mig norskt huvudlag, men det får nog ligga kvar i stallet idag. Inga ändringar för henne heller avslutar Camilla Larsson.

Stefan Söderkvist förstärker på 1 Tee Laday (V4-4) idag och tränare Jim Öberg låter inte helt sänkt trots att hästen var dålig senast.

- Hon hade jobbat jättebra inför senast och då hade jag förhoppningar, men allt blev fel. Jag hade plockat bort det halvstängda huvudlaget och stänknätet på henne senast och det skulle jag inte ha gjort. Dessutom fick hon punktering och tog sig till och med en kort galopp under vägen som inte är noterad.

Det låter som vi ska glömma det loppet?

- Ja, det tycker jag, men hon är ändå svårbedömd efter missen senast. Nu åker i alla fall det halvstängda och stänknätet på igen. Dessutom rycker vi eventuellt alla skor nu om banan tillåter, det skulle vara ett jätteplus. Hon är dock inte så snabb ut, och lär bli över från innerspår. Hon måste vara klart bättre än senast för att vinna och är bara på sin höjd ett skrällbud, tycker Jim Öberg.

ATG Idag