"Har du varit kusk?"

Fler mejl till Micke Nybrink

TRAV

Läsarnas brev till Micke Nybrink fortsätter att strömma in.

Här följer ett axplock – med både beröm och kritik.

Fortsätt att skriva till Micke.

"Sluta att skjuta från höften"

Hej Micke

Du fick in två av tre spikar, snyggt jobbat. Men sluta att skjuta från höften med idiotspikar ex. Tango Gold och massa andra skitspikar som du haft tidigare så ska du se att storkovan.

Hade själv Uncle Sund som chans spik som gick hem.

/ Janne

"Har du varit kusk?"

Hej Micke! Är en dam i övre medelåldern som spelar lite på trav för jag tycker det är roligt och spännande. Eftersom jag är sjukpesionär tittar jag ofta på LD och lyssna på dina tips som du ger om kvällens DD. Kan tala om för dig att jag vunnit då och då för att jag litat på dig. Tack för det! Nu till min fråga. Har du varit kusk? Undrar varför du kan så mycket om hästar?

Tack igen för dina fina tips och för att det alltid är så trevligt att titta på dig. Hoppas att du är kvar länge på TV4.

Kram Britt-Marie

"Du har ett underhållande travspråk"

Tjena Micke!

Först: tack för dina krönikor, du talar ett travspråk som är otroligt underhållande att läsa. Över till tråkigheterna, eftersom jag är lika iskall på travet som Groucho var när han gick ut i tredje i lördags så behöver man ibland lite tips. Dina tips är de enda jag läser varje vecka, du kommer med roliga idéer och intressanta vinklar. Det enda problemmet är att när man gnuggat listan hela veckan och skramlat fram kusar som man är fantastiskt nöjd med och är övertygad om att de mosar allt från dödens eller sveper fältet på en långsida från 5e ytter. Då kan man ge sig fan på att de ploppar upp i din krönika, och med din nuvarande form så kan man ge sig fan på att de är lika vassa som läderkorphis gäng var i helgen, och en plats som bäst ger ju ingen tjock plånbok som den gamle vise kinesen sa... eller? :)

Men eftersom trav en en djungel av att väga in parametrar så kan jag inte bortse från min egen form, alltid världsmästare vid inlämning och ett ug i resultatraden strax efter 17... Hehe

Så jag kan inte skylla allt på dig. :)

Man får fortsätta jobba i spåren, det kommer släppa!

Ser fram emot morgondagens krönika!

Safe

"Tycker att ATG är nonchalanta"

Hej!

Jag vänder mig till dig som offentlig tyckare för travsporten. Du är ju inte rädd av dig och det hörs när du säger eller skriver något. Jag är synnerligen irriterad på ATG's information eller snarare brist på information om banförhållandet på tävlingsbanorna.

Nu har det varit så dåligt under en längre tid att jag snart går i taket. Några exempel: I kvällens V5 på Kalmartravet kan man i startlistorna läsa att det är "lätt bana" samtidigt som det i resultatlistan står "något tung bana". Detta är ingen engångshändelse. För några veckor sen när det skulle vara lätt bana på V75 spelade jag därefter. Efter avd-4 går jag in och kollar och då står det "något tung bana". Jag kollar hur kusarna i avd-5 klarar tung bana och hittar en som aldrig förlorat på just tung bana. Den kusen finns inte med i mitt stora system, jag driver ett andelsbolag på nätet som lirar V75. Jag spelar några tior på den hästen som går och vinner till 49 ggr pengarna. Tycker att ATG är nonchalanta mot de spelare som inte har en banobservatör på plats, och det har väl på sin höjd bara yrkesspelarna eller? Vinterhalvåret dräller av tunga tävlingsbanor som vi spelare borde få information om. Därför ber jag dig Micke Nybrink, kolla hur dåligt de sköter denna information och RYT TILL.

Med vänlig hälsning

Bo Karlsson

"De bästa tränarna dopar"

Hej Micke,

Jag vet att dom bästa tränarna dopar hästar regelbundet och dom kan det så jävla bra och har sån jävla koll på vad dom sprutar med och även när dom kan spruta.

Detta vet ni så kallade travexperter lika väl som oss andra att dom gör, men ni står där i rutan och ser förvånade ut när någon veterinär som inte mutbar har orkat sätt fast någon stortränare som hotar att lägga av och allt är så tråkigt att han har en fru som är veterinär och inte visste ett smack, men ni drar ju in pengar på detta dravel så ni lossas som ni har skitit på er och springer och leker tomtenissar istället för att skrika ut sanningen och få en ren sport.

Ni och dessa tränare leker med alla små och stora spelares pengar jag fattar inte att mer folk är upprörda över detta det handlar ju om miljarder om året.

Straffen är också skrattretande om man mot förmodan skulle hitta nåt så får tränare någon månad men hästen får fortsätta tävla.

Straffet skulle vara livstids avstängning för den häst som är dopad och tränaren skulle få böta enorma summor pengar då skulle det snart vara slut på skiten och en vanlig amatör skulle kunna hävda sig igen.

”Rent mjöl i foderpåsen”

"Mer information"

Tjenis Micke

Läste din krönika angående sko-desinformation, sättet att skriva kuskarnas namn i programmet m.m.

Har ytterligare förslag på förbättringar (åtminstone ett) beträffande ATG.SE.

Varför kan inte hästens härstamning framgå redan vid valet av "utökad startlista", precis som i banornas program eller vissa travtidningar? Framför allt är den infon trevlig att ha lättillgänglig då det vankas nollopp, eller unghäst-lopp över lag.

Må lyckan stå dig bi i spelet,

Andreas Tegberger, Knivsta.

"Varför bakvända hovar?"

Hej.

Läste några av de förslag som mailats till dig; håller med om flera av dem; huvor, mållinje ? En sak som jag har undrat över är symbolerna för barfota informationen. Varför är de två hovarna placerade och vända så att hästarna ska springa i bakvarv? För mig hade det varit logiskt att fram i skoinfot är fram i den riktning hästen springer, som det är nu kommer ju framhovarna i mål efter bakhovarna. Om nu hästarna kommer i mål överhuvudtaget med bakvända hovar. Det tog lång tid för mig att första att fram och bak i denna symbolvärld, inte har med hästen att göra, i stället har man utgått från att fram kommer först (inte på hästen alltså, utan i texten) och bak därefter.

Hej då

Kjell

"Trött på kuskar"

Hej Micke!

Jag har spelat på trav nu i snart 30 år.Nu börjar jag bli rejält trött på tränare och kuskar som "pissar" på spelarna allt oftare tycker jag.

Det färskaste exemplet jag känner till är när Lähderkorpi innan ett DD lopp på Jägerso lämnade uppgifter till "travexperten" på ATG livesändningen på internet att hans häst nr.4 Simon Starlight i DD avd.1 var anmäld till loppet i tron att det var ett autostartlopp och att det nu var 100% galopprisk från spår 4 i

voltstart.

Jag blev ganska säker på att den hästen skulle vinna,speciellt med tanke på att en del "spelmaffiaexperter" för mig helt obegripligt i förhand hade lanserat Adielsson i samma lopp som dagens bästa spik.

Minuten innan loppet kollade jag oddset på Simon Starlight då stod den i 11 gånger pengarna, efter den

klockrena voltstarten till spets och en mycket enkel seger så gav den bara drygt 7 gånger som vinnare.

Hur mycket av den stora hög av pengar som laddades in på Simon Starlight som vinnare sekunderna innan start kom

från Lähderkorpis nyttiga bekantskapskrets?

Fråga Lähderkorpi om det nästa gång han intervjuas i TV rutan,om det nu finns någon med tillrädckligt mycket

pondus som törs ställa den frågan till honom, att tillhöra hans nyttiga bekantskapskrets kanske är allt för

lönande ?

Om ni ska utveckla och inte avveckla travet som riksspel, så måste ni som ska vara Svenssons ledsagare i den

korumperade travsporten upplysa de stackare som blir blåsta om att det kan vara en manipulation av oddsen på

gång i vissa lopp.

Travtränarens främsta uppgift är naturligtvis att fylla hästägare och andra nyttiga bekantas fickor med pengar,

men att på ett sådant uppenbart sätt en del skitstövlar agerar och pissar på dem som finansierar och lägger ner

flera timmar i veckan på travet, tycker jag är för jävligt.

Någon av alla dessa "experter" som figurerar i media borde koncentrera sig på att visa på vad dessa bedrägliga individer ägnar sig

åt för oddsmanipulerande påståenden och andra som vägrar tala om i förväg när hästarna ska gå barfota eller inte.

Är de verkligen så värdelösa yrkesmän så att de efter 20 års tävlande på samma travbana inte vet om hästen ska gå

barfota eller inte vid en viss väderlek på en viss bana utan de kan agera som de behagar och sedan påstå att

hästarna alltid går optimalt balanserade?

Om de inte på morgonen samma dag som travtävlingarna avgörs kan tala om för spelarna hur hästen kommer att

vara skodd i loppet så tycker jag att de inte har rätt kompetens för att tävla med häst inom rikstoton, ynkligt

bedrägligt är det att på detta sätt oddsmanipulera ett travlopp.

Fråga nu inte bara "söndagsskolelärare" Thomas Nilsson om detta gigantiska problem, utan försök att hitta

åtmionstone en trovärdig inom travet som på ett ärligt och trovärdigt sätt kan tala om hur vanligt förekommande

det är med oddsmanipulerande uttalanden och ageranden innan loppen.

Berätta även om den viktiga matchningen av hästarna vad det gäller insprungna pengar och viljan att vinna ett

lopp med tanke på att under nästa meeting i rikstoton få starta i en högre V75 klass.

I TV rutan såg jag ett tydligt exempel på detta när Björn Goop för flera år sedan höll in Silver Candy på Örebrotravets upplopp så att den blev kvar i klassen tills det var dags för V75 tävlingar på Färjestad.

Då kom den ut från springspår och vann enkelt till ett glatt odds, jag var naturligtvis tacksam för den

klockrena spiken men det det är inte juste mot nybörjarspelarna att agera på ett sådant sätt.

Ni "mediatravexperter" måste mer betona sådana här saker som utan tvekan tyvärr förekommer och

det förstör travsporten minst lika mycket som allt filmande och gnällande förstör fotbollen.

Oddsmanipulation i ett travlopp skulle bestraffas med samma bötesbelopp som omsättningen på vinnarspelet i det aktuella loppet.

Omsättningen på vinnarspelet i det ovannämnda DD loppet var 214 234 kr.

Mvh

Johnny i Kungsör

Trav365, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM