Så ser det ut inför V65

Kuskarna uppdaterar med dagsformen

TRAV

Vi når Thomas Uhrberg på väg ut till kvallopp, men får kort det viktigaste om kvällens två hästar från det egna stallet.

2 Delvin Brodde (V65-4) har inte visat något speciellt på längre tid och jag får ligga lågt, men kapacitet har han definitivt för att dyka upp där framme i ett sådant här lopp. Inga ändringar.

5 Masterpiece (V65-5) har fin form och gör det bra hela tiden. Han behöver dock väldig klaff på bitarna för att vara som mest effektiv och det är sällan det riktigt stämmer som man hoppas. Spår fem i volten är jag inte så orolig för även om han faktiskt dummat sig en del från start i volt. Barfota fram igen. Jag bedömer det som ganska jämnt mellan mina hästar rent chansmässigt, menar Thomas.

Patrik Edlund har två hästar till start. Inga toppchanser men kanske en kantboll.

12 Uva Do Monte i V65-2 gick bra i första starten efter gaffelbandsskada. Kvalet är det snabbaste han gått och det behövs lopp i kroppen tror jag. Han ska startas igång och vi tar ett lopp i taget.

4 Fever Jogö i V65-4 är mycket bättre än raden tycker jag och har fin form. Han är inte sämre än någon annan även om han kanske inte vinner på beställning menar Edlund.

12 Brave Sand i V65-6 har en mastig uppgift med hela 40 m tillägg fram till de värsta konkurrenterna och tränaren Mats Svanhall ligger lite lågt.

– Ja, jag var klart nöjd med hästen senast men här står han egentligen 20 m fel och det blir inte lätt att ta in detta. Det är dock ont om starttillfällen och då fick det bli så här. Senast var det väldigt vintriga förhållanden och hästen gjorde det bra på skor och hakar runt om faktiskt. Nu slipper han hakarna och värms med fyra släta skor. Sedan får vi se om framskorna plockas av till loppet. Det är ett litet plus, men alls inget avgörande för den här hästen. Jag är nöjd om hästen är bland de tre, avslutar Mats.

Tommy Zackrisson kommer mycket laddad till kvällens tävlingar och säger sig bli besviken om han inte har minst en framskjuten placering idag.

6 Tabasco Hornline i V65-2 jobbar riktigt bra. Vi har kollat alla möjliga blodvärden och allt ser bra ut. Fick ej chansen sist och hade sparade krafter. Känns allmänt uppåt och jag blir mycket besviken om han inte är bland de tre i detta gäng.

5 Nimbus Newman i V65-4 som min son kör är alltid nyttig tycker jag. Han gör dock inget själv och behöver bra draghjälp, får han det brukar han kunna ha en polett kvar. En bra platschans men han får svårt att slå Turnaround menar Tommy.

Danska Gitte Madsen gästar Jägersro med tre hästar. Så här berättar hon om sin trio när vi får tag i henne på väg till banan;

11 Kadu (V65-1) är bästa chansen tycker jag. Hon var klart bra senast och tränar fortsatt bra efter det. Spåret är inte så bra, men hon ska nog kunna räcka en bit ändå. Det blir skor bak igen vilket egentligen är hennes normalbalans även om vi provat barfota runt om två gånger nyligen utan att det gav någon effekt.

9 Kibo Dynamite (V65-3) är bättre än vad raden antyder. Senast galopperade hon 700 m från mål men gick sedan mycket starkt efter det. Hon ska nog kunna duga bra i klassen även i Sverige, och hon tävlar barfota fram som vanligt. Däremot är spåret ett litet frågetecken då hon kan vara lite ivrig från start.

10 Dominik O.H. (V65-6) slog i en sulky senast när han skulle styras på 1200 m från mål i V75. Han gick dock bra efter det och visade fortsatt form. Det är passande distans nu då hästen är mest stark och Johnny har vunnit med honom tidigare. Han går med aluminiumskor runt om som tidigare, avslutar Gitte som tycker att Kadu är bästa chansen.

Lutfi Kolgjini verkar vara på ett strålande humör för dagen och vi kan väl börja med lärlingsloppet;

– Ja, 9 Turnaround (V65-4) hade lite dåliga blodvärden näst senast men var jättefin igen senast. Han känns faktiskt riktigt uppåt för dagen, och jag tror att han normalt "bara vinner" ett sådant här lopp. Jag vill dock reservera mig för att han inte är helt rumsren. Det är dessutom en bra kusk, ska du veta, så hästen är i bra händer. Om han galopperar beror det knappast på kusken. Det blir inga ändringar, jag var så nöjd senast.

I V65-5 tillika DD-1 har du två hästar med 2 Panhandle Hall och 10 Maxi Lotus. Du kör själv den senare, är det bästa chansen?

– Definitivt. Panhandle Hall är som han är, ett riktigt "äggahuvve" som inte visar någon riktig moral. Nu återkommer han efter kortare uppehåll och kändes ok på 1.16/1600 m förra tisdagen. Knappast seger. Maxi Lotus däremot har jättefin form och är klart bättre än raden. Senast blev det helt fel när han kördes i spets i V75 trots att han inte alls ska gå där, med tanke på det höll han bra ändå. Han har viss chans och det var ett givet val för mig.

Sedan rundar du av med 11 Enjoy Kronos (V65-6) som är riktigt bra i grunden?

– Ja, verkligen. Han har haft en del problem med blodvärdena men nu börjar vi komma till rätta med det. Senast i comebacken var han jätteduktig tycker jag och han står sig bra i klassen, men det är en bra häst 20 m bakom.

Ok... Men i mitt program står det 40 m tillägg ner till Brave Sand?

– Åh f-n, har jag sett så fel? Ja, är det två tillägg emellan blir det en helt annan sak. Det är klart Enjoy Kronos ska ha bra chans, skrattar Kolgjini avslutningsvis.

Preben Kjaersgaard har tre hästar med sig till Jägersro men säger direkt att han bara tror på en av dom.

8 Joker Pitstop i V65-3 gick bra senast efter ett tungt lopp. Från detta läge siktar vi på som bäst en plats.

3 Euro Sunset i V65-5 gör det bra men räcker inte ikväll.

5 Happiness Photo i V65-6 är den jag tror mest på och som egentligen är den som har vinstchans. Har varit struken efter senaste starten men det var bara för en mindre blesyr. Inte tappat något och känns bra. Läget är bra och vi kör barfot runtom igen och vi siktar på seger menar Preben.

Peter Untersteiner inleder med att varna att han tycker hela stallformen är lite tveksam just nu.

– Men jag kör på för jag vill själv vara med när det vänder, skojar Peter när vi når honom på väg till Jägersro.

4 France Ville i V65-2 känns väldigt fin och jag tycker formen borde vara bra. Han har varit lite seg och trög från start så idag provar vi helstängt huvudlag för första gången. Jag tycker det ser ut som ett lämpligt lopp och även om jag som sagt är lite osäker på stallformen ska han räknas även om han inte vinner på beställning.

9 Vickers Gamma i V65-6 är lite på gång igen och känns uppåt. Läge och motstånd känns dock väl hårt och jag ligger lågt avslutar Untersteiner.

Dick Robertsson har en häst till start ikväll, en skräll som i alla fall enligt Dick kan vara ett tidigt platsbud trots att den återkommer efter långt uppehåll.

1 Ottawa Launcher i V65-1 har inte startat på 7 månader men känns bra i träningen. Jobbat 19/2000 meter på bra sätt och formen är nog ganska god även om det inte är någon toppform. Vi kör barfota fram som han gått i lopp på slutet och det känns plusbetonat. Ett tidigt platsbud, han är inte speciellt startsnabb och jag vill inte strecka mig mer än så menar Robertsson.

Patrik Håkansson låter ganska uppåt på båda sina hästar som kommer till start ikväll. Och på ena kanten är det till och med toppchans menar Håkansson.

– Om vi först tar 7 Noss Racing i V65-2 så är läget så att vi behöver rejält tempo för att komma in i matchen. Jag siktar på att köra barfota fram idag vilket i så fall är ett klart plus. Tycker formen är så pass bra att det är en riktig outsider.

4 Late Speed i V65-3 gjorde sin första start för mig senast och gick bra, tycker det var en plusbetonad insats. Känns fortsatt fin och spåret ska inte vara några problem. Jag tycker det ser så bra ut att det ska vara en toppchans till att vara först över linjen menar Patrik Håkansson.

Hans Adielsson hade ett rekordår ifjol och har många hästar i ladan som väntar på årsdebut. Många verkar förvänta sig stordåd redan ikväll av 7 Swedpac F.H. i V65-3 men Adielsson själv ligger lågt.

– Det är visserligen en rätt kapabel häst men han har haft mycket problem. Senast var det ett opererat framknä som ställde till det. Det har tagit tid men han är på gång igen. Kvalet är det snabbaste han gått och där kändes han bra. Tycker dock han agerat lite knepigt och jag litar inte på honom när det gäller felfri avgång. Skulle han sköta sig och fungera fullt ut är han väl förberedd och ska då räknas tidigt, men som sagt jag är osäker menar Hans Adielsson.

Kari Lähdekorpi har visserligen Halmstad som sin hemadress men är lika ofta på Jägersro där han firat stora framgångar. Men till kvällens tävlingar ligger han lågt.

– Ja det ser dåligt ut överlag. Jag tror inte vi vinner något ikväll.

8 Mister E.R. i V65-1 visar inget som duger och läget är hopplöst. Jag ligger mer än lågt.

9 Federal Reserve i V65-2 visar mest galopper och måste visa klar bättring för att duga här. Samma visa här, inget för vinnarspelarna.

10 Golden Sib i V65-3 är i bra form men slår inte Adielssons Swedpac F.H. under några omständigheter. Om han av någon anledning inte kommer till start kan han förstås duga, men jag tror som sagt att han får svårt till annat än platsbud.

1 Junction i V65-4 har agerat knepigt bakom bilen och läget är svårbedömt. Tror inte han kan behålla ledningen och han måste börja sköta sig ordentligt innan han kan bli någon man kan räkna med fullt ut. Lite svårbedömd även han.

4 Empire B. i V65-5 är en riktigt fin häst men naturligtvis är ringrostig. Kändes bra i kvalet men jag vet inte hur mycket han gick framåt av det. Spåret tror jag han klarar men är mycket osäker även på honom och man ska vara försiktig att förvänta sig några stordåd.

6 Hollywood Star i V65-6 nöter på godkänt men möter lite för bra hästar och får svårt att vinna avslutar Lähdekorpi.

OBS! VIKTIGA PROGRAMFÖRÄNDRINGAR!

Erik Adielsson var på förhand flitigt i elden på hemmaplan ikväll, men en elak influensa har förpassat Erik till sjuksängen. Notera därför de viktiga kuskändringar som detta medför, Stefan Söderkvist ersätter när det gäller samtliga uppsittningar ikväll.

ATG Idag