Intervjuer inför kvällens V65

Matnyttig information från tränare och kuskar

TRAV

Kari Lähdekorpi är som vanligt flitigt i elden på Åby, och därför är det intressant att höra vad han tycker om dagens V65-chanser.

- 9 Mayday Photo (V65-1) är klart bästa chansen ikväll. Jag tycker att han gick riktigt bra senast och tränar finfint även efter det. Den här gången är både motstånd och distans dessutom bättre, och det är en mycket bra vinstchans.

- I andra avdelningen har jag två hästar, 7 Darlene Kemp som debuterar för mig och 10 Strands Star Way. Ingen av dem övertygar dock i jobben och jag har ingen feeling för att någon av dem ska kunna dyka upp i striden här.

- I V65-3 återkommer 8 Kejser C.N. efter lite uppehåll. Han är grundkapabel men har återkommande halsproblem och är svårbedömd. Inför detta har han jobbat 1.21/2100 m på ett sätt jag varit nöjd med. Inte borta, menar Kari.

- 8 Malegations (V65-4) tränar bra men i loppen agerar hon knepigt tycker jag. Hon har ett dåligt läge den här gången, men eventuellt blir det barfota fram ikväll och jag tycker att det är en outsider.

- 7 Jewish Banker (V65-5) gjorde det bra i billigt gäng senast men jag vill varna för att han knappast är på topp ännu. Helst ser jag att han backas från start denna gång då han knappast tar en längd på Finders Keepers, men det är upp till kusken. Jewish har i alla fall tagit det senaste loppet bra och ska räknas.

- 2 Aphonecallaway (V65-6) har jag bara haft i några veckor och hon är mycket svårbedömd. Det blir ett intressant test här, men jag har ingen riktig feeling för henne. Det är nog heller inget direkt plus att hon är nerstruken till innerspår, avslutar Kari.

Dan Widegren startar en trio ikväll, varav två inom V65, och mest intressant för både spelarna och Dan själv är så klart nyförvärvet 2 Troy Boshoeve i V65-1.

- Ja, jag har haft honom i två månader och det är en fin individ om än lite trög i jobben kanske. Han har i alla fall gått 1.18/1600 m på ett helt ok sätt, men det är svårbedömt ändå hur han går i lopp. Enligt tidigare tränare har det varit en riktig förbrytartyp i loppen, men i jobben känns han hur trevlig som helst så vi får väl se om det är en Dr Jekyll och Mr Hyde eller inte. Han passar definitivt på distansen, men att han är nerstruken till innerspår betyder högst troligt att han blir över då han inte är någon raket ut. Han får gå barfota fram nu för mig, och det är nytt för honom men känns rätt tycker jag. Han är svår att sätta in, men helt borta ska han väl inte behöva vara, säger Dan.

Och din andra häst inom V65?

- 5 Smashing Eliza (V65-2) var bra senast på Kalmar och kändes framför allt uppåt i både värmning och lopp. Hon tävlar barfota fram igen och kan vara med där framme, avslutar Widegren.

Vi når Joakim Lövgren i bilen på väg mot Åby, och han låter nöjd med sina hästar ikväll. Hetaste vinstchanserna återfinns i lärlingsloppet, V65-2, där han har två hästar med chans;

- Ja, 2 La Rite Linai gör ju allting rätt och läget är perfekt då hon är så startsnabb. Om hon sedan går i ledningen eller bakifrån spelar ingen roll. Hon startar på ganska tätt och har därför inte gått några speciella jobb sedan senast men verkar fortsatt pigg. Vi siktar på barfota runt om igen. Jag vill dock varna för 9 Vision B.Happy som jag i alla fall hela tiden trott egentligen var den bättre av de två. hade du frågat för två månader sedan hade jag hävdat att hon hade haft mycket bättre chans än La Rite. Vision B.Happy är nog lite mer kapabel men visar istället inte samma skalle, och det är ju nog så viktigt eller mer. Hon var lugnt tagen inför senast och hade mest gått några ridjobb innan så jag var väldigt nöjd med den insatsen. Hon bör vara vassare nu och ska inte glömmas. Barfota runt om igen.

Vad ska vi säga om 4 Boomer i V65-4 som inte startat på en dryg månad?

- Han blev förkyld och har också varit struken en gång efter senast. Han har dock gått ganska tuffa intervaller inför detta och jag tror nog att han gör ett bra lopp. Han har nu framspår bakom bilen för första gången för mig vilket är svårbedömt. Jag har hört att han ska kunna öppna bra från Tyskland, men själv tycker jag inte det känns som den typen. Vi provar bakom bilen innan så får vi se. Goops häst ska tydligen vara riktigt bra, men kommer den bort så tror jag på chans. Barfota bak som tidigare.

Du rundar av med snabba 9 Eliza´s Crazy Girl i V65-6?

- Ja, jag gillar henne. Hon har härlig teknik och börjar dessutom komma rätt i temperamentet nu, något som varit ett problem tidigare. Senast var hon sjuk och behandlades för det, men känns nu riktigt läcker i jobben igen inför detta. Det är tufft emot, men det är lika bra att hon vänjer sig, och det är helt perfekta förutsättningar för henne. Hon tävlar barfota fram igen och är inte borta.

Flera chanser ikväll låter det som, vem hoppas du mest på?

- Det är väl kanske duon i lärlingsloppet, avslutar Lövgren.

Thomas Uhrberg har sin mest intressanta uppsittning, av de egentränade, direkt i den första avdelningen;

- Ja, 5 Ultimo Håleryd får godkänt senast. Det blev ett ganska ryckigt lopp och han hade också fått ta det lugnt inna det loppet och var långt ifrån vässad för det då han blev lite sliten av flitigt tävlande. Den här uppgiften ser lite intressant ut då vi provar rejält för ledningen nu, och når han dit kan det bli riktigt spännande. Han är dock inte direkt gynnad av distansen även om han fixar den, och det är heller inte säkert att han går på optimala barfota bak ikväll, säger Thomas.

- 3 Niece (V65-2) var lite seg senast men också irriterad i munnen visade det sig och vi lägger därför på ett nytt bett den här gången. Jag tycker ändå att hon måste rycka upp sig och jag ligger lågt. Dessutom blir det nog skor bak nu.

- I sista avdelningen har jag både 8 Foxtrot och 11 Good Girl. Båda känns helt ok och håller nog bra form, men de blev bortlottade här. Det skiljer inte så mycket mellan dem, men Good Girl kommer från den bästa insatsen och är dessutom lite besvärligare så därför kör jag henne, avslutar Uhrberg.

Björn Goop nås på vägen mot Åbytravet och berättar glatt om kvällens möjligheter. Så här ser det ut i tur och ordning;

- 11 Bend Over (V65-3) återkommer efter lite uppehåll och gör första starten efter kastration här. Han känns faktiskt något starkare i jobben efter ingreppet, men behöver några lopp i kroppen, skulle jag tro.

- 11 Global Investment (V65-4) är en jättefin häst som är stor ich tung men som alltid visat kapacitet. Därför skyndade vi långsamt med honom och började starta först i juli som treåring. Efter det har han dock haft pungbråck och därför varit borta. Vi tvingades tyvärr kastrera honom av den anledningen och han gör därför sin första start som valack. Han har i alla fall gått 1.20 inne på bana inför detta och är hyggligt förberedd på så sätt men jag har svårt att sätta in honom då jag inte kan de andra. Min är dock lite orutinerad. Det blir troligen barfota bak om inte banan ställer till något. I samma lopp har vi också 12 Meadow Dancer som gör debut för oss. Vi har haft hästen i några veckor och han jobbar helt ok, men är svårbedömd.

- 10 Spray (V65-5) är allting bra med, men han är knappast något för streckspelarna härifrån, avslutar Björn.

ATG Idag