”Ge Johnny B Karlsson en ursäkt, Micke”

TRAV

Så skriver en läsare idag.

Andra har konkreta idéer för att förbättra informationen i travet.

Alla mail värda att publicera på Trav365.se.

Fortsätt att skriva till Micke.

Hej Micke,

I TV står du och predikar om det sportliga och att många lopp är färglösa p.g.a att man släpper till favoriten.

I gårdagens första V64 testade man Rebecka i front och svarade ut favoriten, då blir du upprörd och undrar varför Jorma gör på det viset.

Två veckor tidigare när Johnny B Karlsson släpper spets med Hush Money till Born To Dance (sedan Vinnare V75-final) blir du upprörd och går till hård attack mot Johnny B för hans agerande. Det är dags att du är konsekvent i ditt agerande om du ska vara trovärdig som spelexpert.

Det är på sin plats att du ger Johnny B Karlsson en ursäkt i TV.

PS. Annars har du många bra spelideér, senast var i helgens V75. DS

Mvh Magnus

Ryckt eller oryckt?

Hej,

Vad sägs om följande förslag för att förbättra informationen för oss spelare? Kanske är några av förslagen användbara.

Använd en digital mållinje vid alla TV-sändningar. På motsvarande sätt som man lägger in cirklar på gräsmattan i fotbollsmatcher eller världsrekordtiden i simning. Fast då är det väl något ljushuvud som invänder att TV-tittarna använder den digitala mållinjen som den riktiga mållinjen. Idag har vi ju ingenting alls att stödja oss på för att veta var mållinjen ligger.

Använd alltid en vit ryckbar öronkappa och alltid en svart fast öronkappa så att vi spelare kan se när öronkappan har använts eller blivit sparad. Då kan man med lätthet se om hästen går med ryckbar vit öronkappa eller om den går med fast svart öronkappa. Är den vit så ser man om den blivit ryckt eller ej. Nyttig information till kommande starter.

Alltid ha vita ryckbara tussar och alltid svarta fasta tussar så att vi spelare kan se om tussarna sitter kvar eller har ryckts ur. Även då kan man se om hästen går med ryckbara vita tussar eller om den bara är nerdövad med svarta tussar (som man då inte har behov av att kunna se). Samma sak här, man kan se om tussarna ryckts eller (förhoppningsvis med örnblick) se om de vita tussarna sitter kvar oryckta.

Baklänges

Varför har man i travprogrammen kuskens namn baklänges men i galopprogrammen jockeyernas namn på vanligt vis? T.ex. står det ”Svensson Erik” i travprogram medan det i galopprogram står ”Erik Svensson”. Varför är det så? Ändra travprogrammen så att kuskens namn står i rätt ordning!

Varför kan man inte presentera vem som är hästens tränare på ATGs webbsidor där man visar alla hästens starter och i programmen. Ofta vill vi spelare veta när hästen bytte tränare och till vilken start det skedde. Lähdekorpi-effekten eller Svanstedt-effekten är viktig för oss spelare att kunna ta del av. Det borde inte vara en oöverkomlig uppgift att programmera om så att det anges vem som tränade hästen vid de tidigare starterna och vem som tränar vid den aktuella starten. Man har ju lagt till information om skor eller barfota vid varje start, så varför inte komplettera med tränarinformation också vid varje start?

Hälsningar Seje Carlsten, Uppsala

Stäng av Svanstedt

Hallå Micke!

Vill först berömma dig för din berättar konst, ser framemot att öppna bilagan varje Tisdag Och Fredag för att se vad du knåppat ihop. Men nu vill jag ge lite kritik till alla som hyllar Åke Svanstedt så in i bomben. Fan karl är helt galen i sina styrningar och borde stängas av under en längre tid. Räcker det inte att han i stort sett kappat benen på ett par av våra bättre hästar. Detta har genererat några tusen i böter och 3 dagars avstängning vafan Solero som exempel är ju först nu 17 månader senare på väg tillbaka.

Kul att bli utsatt för en psykopat styrning ala Svanen. Sen kan du väl upplysa tomtarna på TV 4 att Flemming Jensen var den som först började lägga jätte ruser på bortre långsidan, så den skall då fan inte kallas för att göra en Svanstedt, snacka om att hylla och heja på fel lag. Hoppas du får ut nåt av detta förvirrade brev. Vi hörs.

MVH Jonas Strandell

Trött på Gooparna

Tjena Micke!

Jag fattar inte att du orkar kommentera idioter som klagar på dina tips. Du är en spelare/journalist som delger dina tankar om trav, ingen sierska som är lösningen till ekonomiskt oberoende..

Nu över till det jag ville. Vi får ofta läsa om hästskötare som är oändligt viktiga för hästarnas välmående. Det man aldrig får läsa om är hur duktiga tippare dom är. Det är många ggr som man stått i totokön och ändrat sig när tjejen framför som luktar häst spelar den man just sågat i sina egna tankar.

Då menar jag inte dom 20kr som sympatispelas på snuttehästen, utan när det spelas för betydligt större summor. Nej Micke, nu är det dags att vi andra som inte kommer in på stallbacken får ta del av skötarnas snack om sina hästar.

Jag är så jävla trött på att höra om Gooparnas "platschanser" vecka ut å in.

MVH Wirre

"Kari börja prata"

Jag är så förbannat trött på det du kallar "blajinfo" (bra ordval), dvs vilken intervju som helst från Stall Goop.

"Platschans om det klaffar med positionerna. Sköter sina jobb. Ingen balansförändring." står det oavsett om det är 90% eller 1% som hästen är spelad. Totalt intetsägande.

Åke Tråk kan man också skita i att läsa eftersom man vet aldrig om han blåljuger eller är ärlig när han säger att han inte tror på kusen. Hur många gånger har man inte hört att det är skor runt om och sedan i vinnarcirkeln är kusen mer barfota än hela Copacabana-playan i Rio tillsammans...

Eftersom Kari inte uttalar sig för Ronden (vet du orsaken förresten? katastrof!) innebär det att man har kortat ner pluggandet med 30% i veckan eftersom Kari, Gooparna & Åke har ungefär 3 kusar med i varje lopp numera...Förresten, Kari har ju fasen själv 3 kusar/lopp så snart sitter man helt i blindo och rankar på lördag morgon

Du som inte har något att förlora hos Kari :) kan väl be honom uttala sig lite för Ronden igen på prov i alla fall.

"Fråga chans" på nytt liksom.

Till sist. Du måste sluta puffa för Jokersystemet! Snart har ju t o m Harry Boy-lirarna fattat att de är toktorsk i längden utan Joker. Allt färre rejäla felstreckningar numera. Inte bra.

Mvh,

Daniel, Stockholm

Spelet en bisyssla

Å vad jag saknar hästägarfärgerna inom travet. Blå kusk, vit kusk, grön kusk, guldhjälm _O.S.V Vet att du vill ha fart på tillställningarna, och spelet, men många gillar faktiskt _Själva travet. Spelet är bara en bisyssla för att få mat.

Thomas Lindqwist, Gävle

Bort med V4

Hej Nybrink

Gott att du går ut med lite självkritik.

1. Jag tillhör tydligen lallarna för min filosofi är att begränsa förlusterna. En gång för 40 år sedan når man hade en kostbar utbildning i travspel var det någon på Åby som satt i en bil och bokade spel till bättre odds. Jag skojade och sa att man kanske skulle bli bokare. Då fick jag ett väldigt bra råd.

Börja att boka dina egna spel så tjänar du ju rätt bra med pengar. Alltså din nya ide är helt rätt. Spela bara når du känner att du har koll.. V 75 har man ju alltid koll. Helt överlägsen spelform. Du får gärna kall mig lallare eller fisk men jag har satt guldkant på tillvaron tack vare rått små insatser och desto mer kunskap.

3. V4 är inget bra spel. Har ni fått in någon V4 i lunchsändningarna. Det är ingen kritik. Ett omöjligtspel för lallarna.

4. ATG live är ju fantastiskt. Du sitter hemma och ser V 75 direkt. Men man får inte lyssna på dom verkliga lallarna som tror att en bra värmning alltid vinner. Man måste sätta ihop värmning med kapacitet på hästen. Det roliga år att

spela på ett sådant sätt att kontot alltid fylls på utan insättningar.

Jag försvarar alltid tidningstips med att de görs flera dagar i förväg. Du hade 2 rätt. Jag hade 5 rätt. Den person jag tycker är helt outstanding, Sören Englund i GP hade 6 rätt.

Når han skriver trav då känner jag igen verkligheten.

Den person som tyckte du gjorde för stora system var fin.

En fråga till. Onsdagens V 64 sändning var väl riktad direkt till lallarna.

MVH

LARS

Ljud på travsändningar

Micke

kan inte du hjälpa oss travintresserade i Nora så att vi kan ha ljudet på tv:n under travsändingarna.

Som det är nu så är det några stycken så kallade experter som har behov av att visa sig bror duktiga (profersson) m.m, när travloppen sänds i efterhand. Kommentarer typ titta på hästen fjärde invändigt varvet kvar kommer den loss så vinner den, fråga: vem tror du vann? svar du vet. Hästen i ledningen leder med fyra längder 500 meter kvar, kommentar: oj hästen i lednigen ser stum ut det här kan alldrig hålla, hästen ledningen åker dit på målfoto. Tips från Nora låt banspeakern från banan sköta om referaten istället.

Hälsningar Weikko Niskanen Nora travklubb.

Absurd regel

Tjena Micke.

När ska ATC vakna och inse att deras definition av rättvisa - bestraffning och belöning i samma handvändning - är absurd.Tänker naturligtvis på kvällens sista race inom V64:an.Måldomarnämnden låter Calle Lindblom behålla segern med böter och avstängning med motiveringen att störningen inte påverkade utgången.Regeln är ju både vansinnig och patetisk. I ingen annan sport kan, mig veterligen, en domare förutsäga vem som inte kommer vinna. Eller så är den enkla förklaringen att inom travet vimlar det av domare med övernaturliga egenskaper... Känns som ett rån varje gång det inträffar.

Mvh

Pierre

Nedflyttning

Åter till frågan som jag ställt mig själv gång efter annan och som ikväll återigen bubblar upp till ytan. När det är regelbrott som beteckans som grova och ekipaget tillskaffar sig ett bättre resultat på bekostnad av andra och/eller tjänar på sitt regelbrott.

Varför diskvalificerar man inte (alternativt flyttar ner ekipaget i resultatlistan) då detta sker i början på ett lopp, utan endast i slutet på ett lopp ?

Försvaret som brukar anges är just bara "konstaterandet" att det skedde ju i början på loppet och inte i slutet. Vad är det för en luddig hedenhös regel. Ett regelbrott är väl ett regelbrott oavsett när det sker i loppet. Nä, jag anser att detta är en regel som man direkt skulle se över och ändra. Diskvalificering i det aktuella loppet kan tyckas vara tufft, men jag tror nog att dom flesta kuskarna snabbt "anpassar" sig och slutar klämma sig ner i luckor som inte alltid finns. Nedflyttning x antal platser i resultatlistan kan kanske vara nog så effektivt.

Jan

Trav365, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM