Lunchintervjuer inför V4, LD och Trio

Spelstopp 12:15, TV4 13:00

TRAV

Sören Lennartsson har två betrodda hästar till start inom V4 och tror att han kan räkna in två vinnare till stallet med Jan Norberg i sulkyn.

- 8 Pandoro (V4-2) har varit jättebra vid vinsterna på slutet och jag är fullt nöjd med honom. Han verkar dessutom klart förbättrad i jobben efter den senaste starten. Läget är inte så roligt men han måste räknas med bra chans ändå eftersom det inte är så tufft emot. Det blir inga ändringar.

- 2 Slim Hanover (V4-3) gick mycket bra efter galopp senast och har ännu bättre vinstchans. Det enda negativa med honom är att han brukar behöva tre riktigt tuffa jobb inför start för att var som allra bäst och det senaste var vi tvungna att ställa in på grund av kylan. Jag tycker att han bör vinna detta ändå på ren grundkapacitet.

Roger Persson drar igång som proffstränare den 1 mars och tänker göra bra reklam för sig med 3 Nyfiken Blågul (V4-3).

- Han känns pigg och är i bra ordning så formen ska vara fin. Uppgiften ser passande ut med bra startspår även om det inte är hans favoritdistans. Det är ju inte det västa motståndet och normalt sett ska väl Slim Hanover vinna och vi bli tvåa, men det är upp till mig att försöka ändra på det.

- Vi kan inte vara med och köra om ledningen i det första skedet men kanske i det andra, jag tror bara att det är favoriten som svarar. Jag tror på lite chans oavsett men skulle vi komma till ledningen så tror jag på bra chans. Hakar är okej även om det inte är optimalt. Han har gått med ett halvstängt norskt huvudlag på slutet men inte fått användning för det ännu, näst sist vann han innan jag hann dra det och senast satt han fast.

Lars-Åke Sjölén tränar en outsider i startsnabbe 2 Victor BL. (V4-2) men väljer att ligga lågt.

- Han verkar bra och börjar komma i form. Vi vill helst inte ha ledningen med honom men det kanske blir så ändå. Han har inte visat den rätta viljan från spets tidigare men det kanske har berott på andra orsaker. Det blir inga ändringar och hakar går bra. Han gick bra senast men det är lite tuffare nu och jag är nöjd om han är på pengar.

Gunnar Melander varnar lite för 7 Mana Grabben (V4-1).

- Han har haft problem med halsen men nu är det hans väderlek med torr och klar luft. Dessutom är hård bana en fördel för honom. Senast satt han fast och fick inte chansen. Han måste ha det lite serverat med har fin chans med rätt lopp.

Peter Wikström är ordinarie kusk på 2 Grimage (V4-1) och tror på bra chans med favoriten.

- Han svarade för en mycket bra prestation efter galopp senast. Han hade bara gått två jobb inför den starten ska vara mycket förbättrad nu. Det blir en safetystart så spåret bör han klara. Ett sånt här lopp bör han bara vinna.

ATG Idag

ARTIKELN HANDLAR OM