Intervjuerna som kan göra dig rik

Så är formen på kvällens V65-hästar

TRAV

Så här säger några av kvällens huvudpersoner om V65 på Gävle.

Per Lennartsson har precis tagit en tupplur i bilen på väg till Gävle, men han drömde inte om så många V65-vinnare?

5 Terranova Hornline (V65-4) började bra men fick problem med halsen. Trots operation har vi inte fått någon ordning på henne, det har varit svårt att få någon ork i henne. Hon är naturligt startsnabb och travsäker, skulle hon kännas väldigt bra kanske jag testar i ledningen. Vi gör ett test över kort distans men jag blir väldigt förvånad om hon räcker till seger. Det blir skor och ett öppet huvudlag.

11 Blue Star Classic (V65-5) vet jag inte varför han galopperade senast. Han är normalt travsäker och har känts pigg och fin i jobben efteråt. Läget är ingen höjdare och det behövs bra tempo på loppet. Det blir ett öppet huvudlag och i kväll får han gå med skor, men det är absolut ingen katastrof. Han är ändå mest stabil av mina och ska räknas.

7 Maggies Boy (V65-6) är snabb ut och det lär väl bära iväg till spets, och det finns väl knappast någon jag kan släppa ledningen till. Håller han bara ihop aktionen går nog distansen bra. Det blir skor och ett öppet huvudlag. Jämför man kapacitetsmässigt mot motståndet så har han den bästa uppgiften, men risken finns att han blir lite väl ambitiös och Blue Star Classic är säkrare att räkna på.

Bengt-Erik Olsson låter uppåt på starka 5 Tuffa Ruffa (V65-2).

- Hon svarade för ett bra lopp senast och känns fin efteråt. Nu möter hon några bra men hon har i alla fall fin form och det finns inget att klaga på. Hon öppnade bra senast och jag är nöjd med framspår. Det blir laddning från start och jag hoppas komma till ledningen.

- Hon går från alla lägen med det skulle vara kul att köra henne i spets, som det känns i träningen tror jag hon trivs extra bra där. Det blir inga ändringar, skor och hakar gick bra senast. Det är klart jag tror på segerchans.

Erik Lindegren har ett rysarbud i 2 Naima Enter (V65-3).

- Hon gjorde första starten för mig senast och gick väldigt bra efter att ha haft otur och hamnat i en dålig rygg. Hon hade gått mycket styrketräning inför men bara ett snabbjobb och bör gå framåt med lopp i kroppen. Enligt ägarna kan hon öppna bra men jag har inte bestämt taktiken om vi skulle komma till ledningen, det är inte det sista loppet hon ska gå och tidigare har hon visst haft det lite tungt den sista biten.

- Precis som senast blir det ett helstängt huvudlag och fyra järnskor med brodd. Är hon lite förbättrad jämfört med senast ska hon åtminstone ha platschans.

Medan Robert Bergh roar sig i Åre uttalar sig Martin Åkerlund i stallet om kvällens hästar.

- 11 Ballagarba (V65-1) tränar fruktansvärt bra och det är väl bara läget man kan klaga på. Han gynnas av tempo men är stark och rejäl och tål även att gå fram själv. Vilken balans han går med bestäms av underlaget och det vågar jag inte uttala mig om.

- 12 Queen Isabella (V65-1) var bra vid andraplatserna. Hon blev behandlad efteråt men det tog lite tid att få henne till start igen. Hon har en bra spurt om hon får ett lopp i ryggar och är den mest speediga, men av träningsjobben att döma är nog Ballagarba före i mål.

Lars-Åke Söderholm har inlett året rekordstarkt och kommer med tre formstarka hästar.

- 4 Wilma Bar (V65-1) var stark i banjobbet för fjorton dagar sedan och var jättefin i måndagens intervaller, det var det bästa jag har känt henne på bra länge. Tyvärr är hon ängslig och det är ingen lätt häst, men kapaciteten är hög när det stämmer för henne.

- Det går inte att köra på henne från start utan hon måste få sköta sig själv, man får lita på styrkan till slut i stället. Det blir ett helstängt huvudlag och skor, hakar gick bra förra vintern. Fungerar hon bör hon ta en plats och hon kan vinna om det stämmer.

- 11 Muffoso (V65-2) är en häst för framtiden. Ännu fattar han inte riktigt vad det går ut på och han är lite väl flegmatisk, man måste vara på honom hela tiden. Han gynnas av tempo och är ett typiskt platsbud i första hand. Det blir ett helstängt huvudlag och skor, hakar gick bra senast.

- 8 Bar Voyage (V65-3) har fungerat väldigt bra på slutet, hon har varit avslappnad och fin. Bara hon kommer loss så går det att köra offensivt med henne. Det blir ett helstängt huvudlag och skor, hakar gick bra senast. Hon har den bästa formen av mina och har också den bästa chansen. Jag är fullt nöjd med en seger men alla kan faktiskt vinna.

Gunnar Hermansson har taktiken klar för sig med 1 Freedom Margunn (V65-5).

- Han höll godkänt senast men tanke på den dåliga övernattningen. Nu har han rest bra för att vara honom. Han är mycket startsnabb, jag laddar och släpper inte till någon. Han går bra med brodd bak och jag tror att han segerstrider.

Magnus Olsson tycker att 2 Tracy Blou (V65-5) var ursäktad när hon åkte dit från ledningen senast.

- Jag får ta på mig förlusten, jag packade fältet i sista sväng och sedan tände hon inte till igen. Hade jag kört undan så hade vi nog vunnit i stället. Hon är startsnabb och Frick får ladda från start. Hon har tränat bra efter senast och jag är optimistisk.

Lars Wikström har två hästar som måste smygas och tror mest på den som är minst streckad av dem.

- 4 Rambler As (V65-5) vann med gott om krafter kvar senast. Tyvärr har han gjort sig illa i hagen och stått över några jobb efteråt. Han behöver få det serverat men normalt är han med dem i mål. Det blir inga ändringar.

- 10 Rulle Boy (V65-6) har varit riktigt förbättrad i de senaste jobben. Han behöver också få det väl serverat för att vinna men jag tror ändå att han har den bättre chansen av mina två. Det blir inga ändringar.

ATG idag