Wallin: Jag blir inte förvånad om hon vinner

Så hittar du rätt vinnare – läs V65-intervjuerna

TRAV

I dag körs V65 på Solvalla.

Här är det senaste från tränare och kuskar.

Så bra är hästarna just nu.

Timo Nurmos är med sju starthästar inom V65 omgångens nyckeltränare och så här säger han om dem på sin hemsida.

8 Keifer Trot (V65-2) är en fin travare som gjort bra insatser i de tre starter han gjort i vår regi. Senast fick han en tung resa utvändigt om ledaren och han höll farten bra som trea på en fin tid. Nu fick han ett tråkigt utgångsläge och härifrån är vi utlämnade gentemot konkurrenterna. Klaffar det med positionerna har han bra fart för klassen. Balans: Barfota fram. Utrustning: Öppet huvudlag.

11 Glimma Du Ling (V65-3) är ett trevligt sto som inlett karriären på ett fint sätt. Nu återkommer hon efter vinterträningen och hon känns fin i jobben. Hon kan ibland vara lite väl arbetsvillig men det är en tuff tjej som tål att göra en del grovjobb. Hon kämpar hela vägen och jag tror på en bra insats. Balans: Skor. Utrustning: Öppet huvudlag.

2 Jenkas Tuffing (V65-5) återkommer även han efter vinterträningen. Han känns som han ska i jobben men han är ganska lat i jobben och brukar behöva några lopp i kroppen innan den rätta formen infinner sig. Utgångsläget blev dock bra och han bör få en fin resa. Balans: Barfota. Utrustning: Helstängt huvudlag.

11 Ridealong Lång (V65-5) är i mycket bra form och han svarade för en snabb avslutning senast till en andraplats. Han var inte tom i mål men han hann helt enkelt inte ikapp ledaren. Tyvärr blev utgångsläget tråkigt över den korta distansen och han behöver tur på vägen om det ska bli en framskjuten placering. Balans: Barfota fram. Utrustning: Norskt huvudlag.

5 Tanja Håleryd (V65-6) är i riktigt bra form och hon har gjort det bra med två raka segrar på slutet. Hon fick det bästa utgångsläget av våra tre hästar i loppet och då hon även är i bäst form av dem bör hon vara den som slutar längst fram av vår trio. Balans: Skor. Utrustning: Öppet huvudlag.

8 Liostro (V65-6) har inte startat på några veckor då det inte funnits några passande lopp eller så har han inte kommit med i loppen. Han sköter sig utan anmärkningar i jobben men är bättre då han får starta med tätare intervaller. Från åttondespåret över kort distans är jag nöjd bara han gör en bra insats. Balans: Skor. Utrustning: Öppet huvudlag.

11 Simb Chester (V65-6) svarade för en bra säsong ifjol och nu återkommer han efter vinterträningen. Han behöver lopp i kroppen och från sitt tråkiga utgångsläge är jag nöjd med en bra insats.Balans: Bestäms efter värmningen. Utrustning: Öppet huvudlag.

Kjell Wallin är inte främmande för att han skräller för andra dagen i rad.

5 Napili (V65-2) avslutade jättebra senast och formen sitter där. Hon är snabb från start och kommer jag till ledningen har jag inget emot att köra där, men hon har vunnit både från spets och bakifrån så positionen spelar egentligen ingen roll för henne.

– Vissa tror att distansen skulle vara en nackdel men var dom har fått det ifrån vet jag inte. Hon ligger aldrig på i loppen så jag tror att hon klarar det bra. Hon missgynnas när banan är kladdig, aktionen stämmer mycket bättre när underlaget är fast och hårt. Jag hoppas och tror på en framskjuten placering och blir inte alls förvånad om hon vinner.

Anders Wallin har två V65-hästar med sig i transporten.

4 Afrodite (V65-1) var dålig senast men hon var behandlad och hade stått över inför senast. Dessutom hade vi bytt foder men nu har vi bytt tillbaka igen. Hon har tränat på bra nu men är inte fullt förberedd och kommer att behöva ett lopp i kroppen innan formen sitter där.

– Hon är bäst barfota fram men jag tar beslut om balansen först efter värmningen och troligen blir det nog skor runt om. Det är tufft emot så jag försöker ge henne ett snällt lopp och är nöjd med pengar.

8 Shipshape Girl (V65-3) var jättebra senast och har formen helt på topp. Hon är snabb ut och kan bli lite hetsig om man trycker av henne från start. Från det här läget har jag ändå inte mycket att välja på och måste prova framåt.

– Hon är stark och full väg är nog hennes bästa, men ligger hon på som senast fungerar kort distans bättre. Hon går barfota fram nästan oavsett eftersom hon är mycket bättre då. Hon har absolut den bästa chansen av mina i dag.

Johan Wiman är mycket nöjd med formen på 4 Blyge Blixten (V65-6).

– Han har gått bra varje start på slutet och det gäller bara att konservera formen. Jag tycker faktiskt att kort distans har varit hans bästa, han går sina 1.14-1.14,5 men det är svårt att veta hur långt det räcker nu. Jag tror väl inte att han vinner men jag tror att han tar en plats med rätt lopp.

– Han öppnade bättre från start senast men är ojämn ut och inget spetsbud mot dessa. Blir banan någorlunda mjuk kan det bli barfota bak och han går med ett norskt huvudlag som vanligt.

Peter Buhlér blir klar favorit med en av sina två hästar i dag.

1 Komiform (V65-1) gjorde sig illa efter den senaste starten och fick stå över en månad. Nu är hon rejält tränad men har bara gått ett rundbanejobb. Det gick hon förra söndagen och jag var klart nöjd med henne efter 1.20 över 1 600 meter. Hon visade bra skalle och fin kapacitet i fjol, men hon känns ännu bättre nu och jag räknar med ett bra år för henne del.

– Jag tror att jag kan hålla upp ledningen om jag vill, men hur jag kör beror på hur hon känns, hon har en tendens att bli hetsig. Jag kommer att testa henne i bilproven innan tävlingarna. Det blir skor och ett öppet huvudlag och övernattningen gick över förväntan, hon både åt och drack bra.

Spelarna gör henne till klar favorit, är det motiverat?

– Dom streckar väl som dom vill (ha ha). Ärligt talat har jag inte jättekoll på motståndet men jag har inget emot att vara favorit. Eftersom hon inte är vässad så begär jag inte seger, men visst har jag vissa förhoppningar.

9 Haute Couture (V65-2) är en väldigt skör häst som är behandlad efter senast. Hon känns klart förbättrad i jobben och eftersom hon är mer stark än snabb så tycker jag att distansen är en klar fördel. Det blir skor och ett öppet huvudlag och vi hoppas på tempo. Med lite tur kan hon dyka upp långt framme, är hon bland de tre så skulle jag bli väldigt nöjd.

ATG idag