Så står man där med långnäsa…

TRAV

Räkna ALDRIG bort Örjan Kihlström i loppen.

Oavsett om han sitter invändigt eller i fjärdepar utvändigt som han gjorde med Blue Canyon i går.

När Björn Goop bakom favoriten Mary såg klar ut kom ”gubben i lådan” ångande över upploppet och vann säkert. Som så många gånger förut.

Karln måste ha ett helt isberg i magen.

Segerchecken skrivs inte ut förrän mållinjen är nådd och det har Örjan Kihlström tagit patent på. Hur många gånger har man räknat bort honom i loppen för att sedan stå där med lång näsa när han dyker upp sisådär 200 meter före mål. Och då brukar det i regel sluta med seger.

Med Blue Canyon gick han med i rygg på betrodde Baron Rols runt slutsvängen och när denne hissade nödflagg vid upploppets början satte Örjan i stöten. I god tid före mål satte han klorna i favoriten Mary som inte kunde stå emot. En typisk Kihlströmare.

Heder åt Svanstedt

Hemmakusken Åke Svanstedt hade laddat rejält inför gårdagens V75-omgång och hade kanske hoppats på en dubbel. Nu lyckades han inte ta ledningen med Fortune Access eftersom Thomas Uhrberg lyckades hålla ”Svanen” stången med ungefär en halvmeter. Den öppningen kostade 1.11,4 första halvvarvet vilket inte bekymrade Nec Carmolo som länsade undan i fin stil för Fortune Access. Heder åt Svanstedt som åtminstone försökte utmana så länge det gick.

Däremot gick det bättre med toppformade Affe Fager som ledde varje meter av V75-prologen. Hästen såg lika fin ut som när hanoch Åke vann V75-mästaren för tre veckor sedan. Affe Fager måste bli svårslagen när det vankas final framöver för det såg ut att finnas gott om luft i linorna.

Full form för Quantum

Jennifer Tillman är en baddare på att köra häst och de flesta av oss trodde nog att hon skulle vinna lärlingsloppet med snabbstartande Lajos Wurö. Men Johan L Sundgren ville annat med Quantum Classic som lyckades få dit nosen i det allra sista steget.

Quantum-hästarna går bra för sin tränare Sören Lennartsson och hela stallet andas form. Med den här genomköraren i kroppen blir Quantum Classic att räkna med även i kommande starter.

Guldstjärna även till Lajos Wurö men inte till streckfavoriten Greenheart som var utan sting trots en förmånlig löpning i andra par utvändigt. När Johan Untersteiner tryckte gasen i botten tog bensinen slut.

Hockeyfeber

Det bästa har jag sparat till sist. Acclaim och hans ständige följslagare Håkan ”Hockey” Eriksson. Den här gången hamnade paret i dödens på sista långsidan och det var väl inte vad ”Hockey” tänkt sig. Erik Adielsson bakom pånyttfödde Skogans Joker såg i det läget ut som en vinnare men Acclaim kämpade som en tiger och kort före mål var saken klar. Snacka om formhäst och formkusk. Har månne Håkan Eriksson hästgalan på Rondo och V75-Mästaren i tankarna?

Gert Lengstrand