Så blir travet bättre

Läsarnas nya förslag

TRAV

Läsarnas brev till Micke Nybrink fortsätter att strömma in.

Här följer några förslag på hur travet ska bli bättre.

Fortsätt att skriva till Micke.

Hej Micke!

Vill gärna plussa på med några fler förslag som borde gynna travets finaniärer(dvs spelarna):

* Slopa inträderna till banorna. Även eventuella p - avgifter borde tas bort. Det är lite pungslåkänsla över entreavgifterna. Har en känsla av att en del spelare väljer att inte åka ut till banan pga entreavgiften. Inte så mkt för pengen i sig som prestigen.

* Dessutom kan man ju undra om det måste vara s å många bemannade totoluckor? Varför inte maskiner a la´ bankomat? Kring dessa spelautomater kan man jui placera ut servicepersonal. Här skulle man kunna göra stora lönebesparingar.

* Det borde vara möjligt att via atg.se följa enskilda kuskars starter. Tex om man vill följa och spela Jonny Takter 5/6 ggr på en vecka skulle det ju vara mkt bra om man bara kunde trycka fram en veckas uppsittningar på tex JT.

Vänligen

Stefan Johansson

Mer information

I kväll är det dags att sätta sig framför TV och njuta av er humor och titta på trav. Det mesta är mycket bra men varför får den som läser resultaten DIARRÉ i munnen så fort som den väsentliga delen av en tävling ska presenteras. För mig och många andra som spelar är det bra att få veta vem som blev 1. 2. 3. plus tid och vilka som galoperade.

Ställ Joakim mot väggen och låt han förklara sig för tittarna. För att ta dina egna ord: Utan tittarna (spelarna) tji program.

Tackar på förhand gör:

Åke Landgren

PS. Odds och utdelning bör också vara med.DS.

"Sämre med fel information än ingen information alls"

Tjenare Micke!

Jag tror jag sagt det tidigare men det är värt att upprepas.

Jag helgillar din stil. Främst kanske för att du inte är rädd för att ryta till om allt som är fel.

Som nu senast det där med alla fel om skoinformationen. Det blir ju sämre med fel information än ingen information alls.

Bland det bästa du kommit med den senaste tiden är det där med en digital mållinje. På vissa banor har man faktist inte en susning om var målet är.

Jag vet inte om ditt rytande hjälper men det når i alla fall mycket längre än mitt. Så om du håller med mej kan du kanske ryta till om ett par saker?

1. Gäller programmet Vinnare V64. Varför kan inte resultatet av loppen redovisas som det görs i alla andra travprogram. En läsbar skylt med vilka som kom på plats. Odds, tid och värde efter loppet samt att programledaren läser det. Det tar bara några sekunder. Som dst är nu så kommer det en knappt läsbar skylt medan det visas något från loppet eller någon ställs mot väggen vilket gör att man lätt missar informationen om odds och värde.

Sedan borde programledaren tänka på att det finns tusentals och när det gäller V75 kanske hundra tusentals lirare som har köpt en Harry eller en andel hos ombudet. Alla dessa samt vi lite senila lirare som jag själv har en lapp med nummer på. För alla oss bör programledaren vara noga med att alltid säga nummret på kusarna som han snackar om. Det kan gälla placeringar i loppet, galopper osv. För oss som bara har kusarnas nummer på en lapp är det helt värdelöst att få veta att Singapoor galopperar. Men får vi veta att det är nummer 4 som galopperar så hänger vi med.

2. Sen Micke tänk dej att du är lite handikappad med taskig syn. Du kommer inte till ombuden för att få alla gratisprogram med så liten text att det inte går att läsa utan förstoringsglas. Men du har en dator och ATG har en hemsida. Naturligtvis ger du dej dit för att hämta startlistor. Eftersom du lirar på allt som rör sig så blir det många listor att hämta. Lunchtravet är alltid trevligt när du ändå sitter hemma. Ja så kan du ägna några timmar till att analysera kvällens V65 och V64. För att inte tala om helgens V75. På ATG:s hemsida hittar du också alla startlistor till alla tävlingar. När det gäller V64, V65 och V75 riktigt bar startlistor. Samma utseende som gratisprogrammen med två lopp på varje utdragen A4. All information som på gratisprogrammen. Du är som jag helt nöjd.

Men så vill du ju också ha startlistor till Lunchtravet. Då blir det medeltid. Ingen information om startprissummora i tidigare lopp vilket både du och jag tycker är en viktig information. För vi som kan det här med trav vet ju att kusar som klarat sig hyfsat i V75 eller V65 troligen kan vara mer spelbara än kusar som kanske vunnit lite fler lopp men då bara på orten med små prispengar. Sedan ser du till din förskräckelse att på de här stratlistorna står det också i vilka odds kusarna står och hur mycket de är streckade. Men vad fan både du och jag vill ju inte veta det när vi ska hitta våra vinnare. Sedan det sämsta med de här startlistorna är att de skriver ut löpande. Så kuse 10 tex kan hamna halva informationen på en sida och halva på nästa. Gör ett försök Micke och dra ut startlistorna för tex V4 från ATG:s hemsida så förstår du vad jag svamlar om. Samma usla startlistor får du om du vill lira på loppen innan eller efter V64, V65 eller V75. Om du läst enda hit och även kollat hur de här medeltida startlistorna ser ut är jag säker på att du tycker det är anledning till att ryta lite. Jag har gjort det via tel och mail till ATG utan något som helst resultat.

/Leffe B

Trav365, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM