Lunchintervjuer

Spelstopp 12:15, Tv4 13:00

TRAV

Matnyttig information till dagens lunchtävlingar på Åbytravet.

Håkan Arvidsson låter klart nöjd när kapable 4 Super Mack Håleryd i V4-2 kommer på tal. Hästen har inte startat sedan i oktober och är kastrerad under uppehållet. Han jobbar dock bra och är väl förberedd, nyligen gick han 1.19 i provlopp med 1.16 sista varvet utan att pressas och det var man mycket nöjda med. Hästen känns enligt Håkan förbättrad som valack och ska ses med bra chans direkt.

Carlos Söderström kör tre hästar på V4:an idag. 12 Trust Buster (V4-2) har han ingen koll på sedan tidigare, men däremot full koll på de två andra och där har han dessutom mycket matnyttigt att komma med;

- 12 Topas Launcher (V4-3) opererades i ett framknä under uppehållet men det har varit ett mycket lyckat ingrepp och han travar mycket bättre och känns allmänt finare nu. På Lunden senast fick han ett tungt lopp med dödens första varvet innan jag kunde överta ledningen, och när vi skulle hålla fast en i rygg blev vi avslagna i sista steget av en som kom långt ut. Topas Launcher är fortfarande skör, men verkar ha tagit loppet jättebra. Han gick barfota fram senast men om banan tillåter siktar vi på barfota runt om nu. Det är en bra häst som jag tror på, men han är mer stark och missgynnad av distansen. Dessutom är ju inte läget bra. Vi är inte borta, men känslan är att vi får för långt fram till Grosbois som jag tycker är en bra häst, funderar Carlos.

- 11 Diamond Of Coco (V4-4) är en spännande tysk häst som debuterar i Sverige. Från början när hon kom var hon sjuk, men har sedan jobbats på. Veijos sambo Beate har kört några provlopp med henne och då har hon kanske sett lite småtrög ut, men jag körde jobb med henne på rakbanan i fredags och då kändes det som en ruggig häst! Trots läget måste hon ha bra chans då jag tror att hon i alla fall ska kunna gå 1.17 med lätthet som hon kändes, meddelar Carlos.

Per Nordström är lite av ordinarie kusk på amatörtränade 1 Rabalder Qui i V4-2, som tränas av Anette Lundberg. Men vad var det egentligen som hände senast, då galopperade han i ledningen till slut, Anette?

- Ja, det är en stor och tung häst som inte alls gillade den hårda banan som var då. Han tappade travet eftersom och var slagen när galoppen kom. Nu ska det vara mer passande bana och dessutom har vi skott om honom till den här starten och han får lite mer grepp i bakskorna. Han känns fin i jobben och var behandlad inför senast så normalt bör han gå framåt. Han var inte ofräsch senast utan bara störd av banan. Hästen kan öppna och kan nog ta hand om ledningen om vi vill här, men det var några riktigt bra emot och mer än platschans vågar jag inte hoppas på, meddelar Anette.

3 Linnea Loss (V4-2) var med på lunchen även förra tisdagen och svarade då för en bra avslutning från kön, och det låter som fortsatt toppform.

- Ja, hon känns då fortsatt pigg och fin i alla fall och täta starter ska inte vara några problem. Hon är inte så snabb från start så hon gynnas klart av att det är full distans den här gången. Hon går barfota fram igen och vi ändrar inget i övrigt. Motståndet har jag lite svårt att bedöma, men på form och läge känner jag mig inte helt avsågad, säger Ture Johansson.

ATG Idag

ARTIKELN HANDLAR OM