Intervjuer inför V65

Spelstopp 19:00, Tv4+ 21:30

TRAV

Åke Svanstedt har laddat rejält inför kvällen och har hela fyra streckfavoriter på V65 om man inkluderar lärlingsloppet! Så här berättar han om häst för häst.

- 7 Sharm el Sheik (V65-2) är jag fortsatt nöjd med och ikväll siktar jag på barfota runt om med. Han har lite grov aktion och det borde kunna vara ett plus. Ska räknas tidigt.

- 5 Beauty Concrete (V65-3) gör debut i min regi här och har bara gått på sandbanan för mig. Jag vet att det ska vara en bra häst, men hon är ändå svårbedömd för mig och jag tar detta som ett test. Vi siktar på barfota runt om ikväll.

- 11 Dreamship (V65-4) är inte direkt osäker utan har varit lite ofräsch vid galopperna. Jag är nöjd med henne för dagen och det blir fortsatt barfota runt om. Hon ska räknas.

- 8 Jos Cortina (V65-5) var fin i debuten för mig senast efter att bara ha gått på sandbanan innan det. Vi kommer att köra honom barfota runt om igen och jag är mycket nöjd med honom. Förvisso har han spår åtta, men ändå tycker jag att det är min bästa chans ikväll.

- 8 F.D.Currie (V65-6) är en bra avslutare då hon är i form och hon känns lite uppåt för dagen. Det är ett passande smygläge och hon ska inte vara borta med klaff. Barfota runt om igen, avslutar Åke.

Carl-Otto Göransson kör Petri Puro-tränade 6 The Classic i lärlingsloppet, V65-4. Han uttalar sig också om hästen och chanserna;

- Det ser bra ut. Han var inte fräsch senast på V75 men är bättre i ordning nu, även om han varit struken för dåliga blodvärden efter senast. Det var dock inget allvarligt och han stod inte över något att tala om. Det är en kapabel typ som ska räknas, men han är inte helt att lita på och dessutom finns viss risk för vingel från springspåret då han är mer stark än snabb, menar Carl-Otto.

Hans Adielsson har två streckvärda hästar på V65 ikväll, och mest tror spelarna på 2 Swedpac F.H. i V65-2.

- Jag var nöjd med honom i kvalet, men senast stod han bara och studsade från start. Han ser fin ut hemma och innan loppet senast, men ändå tycker jag att han har en del kvar att bevisa efter uppträdandet senast. Bilstart bör i alla fall normalt sett vara ett plus och vi ändra inget.

- 12 Glen Summit (V64-4) jobbar fortsatt bra men gör också bort sig en hel del. Det är dock bra kapacitet i honom och jag tycker nog att han är väl bortglömd i förhandssnacket, varnar vanligtvis så försiktige Hans Adielsson.

Kia Romlins 6 Requiem Buttler (V65-5) är en dam med humör i, men när hon är på rätt humör har hon fin fart.

- Senast var hon inte som allra bäst och hon är behandlad i båda framkotorna efter det. Hon känns pigg och fin för dagen och är fräschare nu. Hon bara drar iväg från start och jag låter henne sköta sig själv, jag kör gärna i ledningen om vi kommer dit och det inte blir något tok. Requiem kommer att tävla barfota fram som senast av allt att döma, men dessutom kommer jag att prova henne med ett norskt huvudlag i värmningen så får vi se vad det får för effekt. Hon har alltid gått med öppet huvudlag tidigare för att inte bli för pigg, men funkar hon på detta borde det vara en extra växel. Hon är inte borta, tycker Kia.

Sven Schön heter tränaren bakom 1 Ricky Kiwin i lärlingsloppet (V65-4). Senast återkom hästen efter en månads uppehåll och slutade tvåa.

- Han var anständig då men kan ännu bättre. Jag hoppas att han ska vara ännu lite bättre nu med det loppet i kroppen även om vi haft lite fruset och hårt och dåliga träningsförhållanden efter det. Han kan vara lite knepig, och även om Niklas Lindblad är kanonduktig kan det vara lite galopprisk när man kör honom för första gången. Felfri kan han dock kliva iväg snabbt och vi kör gärna i ledningen. Jag har väntat en tid på att få möjlighet att dra av honom skorna runt om och som det ser ut siktar vi på det ikväll. Det blir första gången och det borde ge viss effekt i alla fall. Hästen är ojämn, men om han vaknat på rätt sida, sköter sig och fungerar barfota så ska han dyka upp i segerstriden, sammanfattar Sven.

Vi fick tag i Kari Lähdekorpi som översiktligt berättar om kvällens hästar inom streckspelet.

- 5 Anelka (V65-1) är jag nöjd med, men det luktar dödens här. Löser det sig på annat sätt är det dock chans. Barfota runt om igen.

8 Water Queen (V65-3) har inte visat något extra för mig ännu och jag tror att hon får svårt. 13 Hollywood Star (V65-4) fick det för tufft utan rygg senast. Formen är bra och får han ett mer passande smyglopp denna gång är han med och gör upp om det. 4 Chipmaid Spring (V65-5) har jobbat anständigt och visat 1.20/2100 m inne på bana. Hon visar dock inga överdrivna talanger ännu och jag ligger lågt. 7 Alf Eme (V65-6) var fortsatt bra senast och här siktar vi på spets. Det blir barfota runt om som senast men ett litet frågetecken kan vara att han hade lite förhöjd puls i sista jobbet.

Joakim Lövgren har sin allra bästa chans utanför V65-spelet (Groucho, lopp 10) meddelar han, men så här säger han om chanserna på streckspelet;

- 10 Nano Value (V65-2) vann i ett billigt gäng senast och var bra, men det är sämre läge och bättre motstånd nu. Efter senast har han varit struken en gång men det var bara en snabb förkylningssläng som inte ska ha satt ner honom något. Inga ändringar och främst platschans.

- 10 Haberdasher (V65-5) gör första starten i min regi och jag har haft honom i cirka tre månader, men det har varit mycket problem fram och tillbaka - bland annat med hovsprickor. Han känns inte som någon sprintertyp och lär behöva lopp, jag skulle bedöma vinstchansen som mycket liten. Eventuellt blir det dock barfota runt om nu, det känns som en barfotahäst.

- 2 Maximal Value (V65-6) är min bästa chans inom V65-spelet. Han har förvisso också varit struken efter senast, precis som Nano Value, men även här gick det över fort och jag är inte orolig. Han har definitivt bra fart för den här klassen och han är min bästa chans inom V65, avslutar Jocke.