Lugdunum - årets första jackpottspik

En ensam vinnare kan få 6,8 miljoner

Foto: KANAL75
Lugdunum
TRAV

I kväll slår Solvalla upp portarna för ett nytt härligt travår.

Omgången kryddas av extra jackpotmiljoner. Den franske fuxen Lugdunum är en av de största favoriterna och med förra starten på näthinnan ska han ses med fin segerchans.

– Han håller fin form och ska givetvis räknas, säger Åke Lindblom.

Senast Lugdunum visade sig på tävlingsbanan var för två veckor sedan.

Då lekte han hem segern mot så pass bra hästar som Spring Ray och Persos Yankee. Hästen såg mycket fin ut och helt klart trivs Lugdunum när han få dra i eget hårt tempo. I kväll ställs han mot enklare motstånd än senast och hans tränare och kusk Åke Lindblom tror mycket på sin fransos.

– Han var ruggigt bra senast mot hårt motstånd. Visserligen var fältet litet men han vann enkelt och jag var nöjd med den insatsen.

Hur ser du på dagens start?

– Jag tror givetvis mycket på min häst. Eftersom han är lite hetsig av sig får jag inrikta mig på att i första hand köra felfritt. Han brukar bli ivrig när man kommer upp för nära vingen så jag får förska ta en lugn start och sedan söka mig framåt. Han tål en hel del jobb på egen hand och trivs i hårt tempo.

Har du något speciellt lopp i sikte efter denna start?

– Jag har inte kollat in så mycket lopp åt honom. Det finns massor av lopp att välja på. Men det är klart Harper Hanovers lopp lockar.

Kan det bli ett Frankrikeäventyr?

– Jag är lite osäker på det. Deras startsystem gynnar inte honom. Det är många hästar på liten yta och det blir lätt att han stressar upp sig. Men jag tror han passar utmärkt på deras banor och kapacitet har han för att starta där.

Du har även Global Hickory till start, kan det vara en vinnare?

– Det blir svårt för honom att vinna. Han tränare som en vinnare men agerar mediokert i loppen. Tar han i för fullt kan han vinna ett sådant här lopp men jag ligger lågt tills han visat mera, säger Åke Lindblom.

ARTIKELN HANDLAR OM