Svanstedt: "Björn Goop är bara bäst"

Nu hyllar han Goop

Foto: KANAL75
Nu hyllar Åke Svanstedt sin konkurrent Björn Goop.
TRAV

På travbanan är de bittra och kompromisslösa fiender.

Därför chockade Åke Svanstedt alla på "Årets häst"-galan när han delgav trav-Sverige att han tycker att Björn Goop är landets bästa kusk.

– Jag tycker så och står fast vid det. Han är bäst i Sverige just nu. Vinner man flest lopp, är man V75-champion och champion på de största banorna Solvalla och Åby så är det egentligen ingen diskussion, säger Åke.

På "Årets häst"-galan på Rondo i Göteborg under fredagen utnämndes Johnny Takter till "Årets kusk". Takter hade utan tvekan ett kanonår 2007 med derbysegern som kronan på verket.

Men när Åke Svanstedt fick frågan vem han tycker är Årets kusk, kom han med ett överraskande svar för många.

– Jag står fast vid det, säger Svanstedt på lördag förmiddag.

– Vinner man flest lopp så är man bäst. Har man dessutom vunnit både V75-ligan och blivit champion på Solvalla och Åby är det ingen tvekan.

Många blev överraskade när du lyfte fram Björn Goop, som är din värsta fiende på travbanan.

– Jasså, varför det?

– Jag har inget emot Björn. Det här så kallade "gröna kriget" oss emellan är bara upphausat av journalister. Vi kan köra tufft ibland båda två men också juste. Men det gör de flesta av landets toppkuskar.

Så du tycker det är fel att Johnny Takter blev Årets kusk?

– Johnny är en jättebra kusk men jag tycker ändå inte att han har samma meriter som Björn. För mig är Björn Goop landets bästa kusk, säger Åke Svanstedt som själv körde in över 25 miljoner kronor i fjol och tog 225 segrar.

Björn Goop tog totalt 437 segrar förra året och körde in 37,6 miljoner kronor.

Johnny Takter vann 226 lopp och körde in 23 miljoner. Det var dock ett enormt lyft mot året innan då Takter körde in sex miljoner.

KANAL75