"Vi hade vunnit med bättre flyt"

Opal Viking sensationell tvåa

Foto: TV4
Här blir Opal Viking tvåa i Prix d´Amerique.
TRAV

Opal Viking slank ur kaoset och blev tvåa i Prix d'Amerique.

Den svenske amatören Nils Enqvist upplevde sitt livs framgång och kunde inkassera 2,2 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt, säger Peter Skullman, stallman hos Nils Enqvist.

På förhand var Opal Viking utdömd av de franska experterna, men amatörtränaren Nils Enqvist från Mantorp var ändå optimist på stallbacken på Vincennes.

– Får vi ett bra lopp är vi inte chanslös, berättade han innan loppet.

Nils Enqvist hade ett triumfkort i bakfickan: Hästen kördes barfota bak för första gången på mycket lång tid.

Kusken Jorma Kontio prickade starten perfekt efter det inledadande kaoset med fyra omstarter. Opal Viking tog ledningen, släppte till Going Kronos och hamnade så småningom i tredje invändigt.

Blir kvar

Jorma Kontio lyckades undvika att dras med i strulet som gjorde att Going Kronos försvann ur loppet. Ut ur svängen fick Jorma Kontio fritt spelrum och hästen spurtade bra till andra platsen bakom Offshore Dream.

– Han stod i 100 gånger pengarna, men vi har trott på hästen och han har varit grymt bra i jobben. Det blev ett väldigt bra lopp, men med lite mer flyt i sista svängen hade han kunnat vinna, enligt Jorma. Nu ska vi fira hela gänget som här nere, säger Peter Skullman.

Andraplatsen och priset på 2,2 miljoner kronor får betraktas som den största framgången hittills för Opal Viking. Hästen har nu sprungit in över 12 miljoner kronor.

– Opal Viking stannar kvar i Normandie i Frankrike och kommer att tränas för start i Prix de France, säger Peter Skullman.