Han får sparken - har ett förhållande med banans vd

”Jag tycker att det är småaktigt”

1 av 3 | Foto: ALN
TRAV

Banveterinären Stig Ahlengärd har fått sparken från Täby Galopp.

Orsaken – han har ett förhållande med banans vd Lotta Mossberg.

– Jag tycker att det är småaktigt, säger han till Trav365.

Efter 30 år som banveterinär på Täby galopp blev Stig Ahlengärd uppsagd av sin arbetsgivare Jordbruksverket. Orsaken var att en jävsituation kunde uppstå eftersom han har ett förhållande med banans vd Lotta Mossberg. Mossberg som bland annat är känd från TV4 där hon jobbade som nyhetsankare. Under många år var hon en av kanalens mest kända ansikte.

– Lotta och jag har haft ett förhållande i ett och ett halvt år. Jag har varit banveterinär på Täby i 30 år. Det här känns väldigt omotiverat. Jäv finns inom sporten och det är konstigt om man skulle kolla alla. Ofta har man en koppling till sporten, säger han.

Nu har bland annat flera aktiva på Täby galopp samlat in namnunderskrifter där man protesterar mot att Ahlengärd fått sluta.

– Jag kommer inte att bråka. Men det är många som har reagerat och frågan kommer nog gå till arbetsdomstolen.

Han menar att det egentligen inte finns någon jävsituation.

– Det finns inget konkret att ta på. Förut hade Lotta en häst som tävlade och då sa jag åt henne att hon skulle säga till när den skulle vara med i ett lopp. Så att jag inte jobbade då. Men nu har hon sålt hästen, säger han.

Nu kommer Stig Ahlengärd fortsätta att jobba med sin egna praktik och som banveterinär på Solvalla några gånger om året.