Båda direktörerna är sjukskrivna

Åklagaren prutar i miljonhärvan

TRAV

2002 slog myndigheterna till mot travdirektörerna och sedan dess har brottsutrdeningen dragit ut på tiden.

En av direktörerna berättar att de båda är sjukskrivna som ett resultat av pressen vara brottsmisstänkt under många år.

– Det har varit lite svårt. Vi har inte haft tillräckligt med folk, säger chefsåklagare Krister Krantz till Sundsvalls Tidning.

Vid millennieskiftet omsatte travdirektörernas dataföretag 20 miljoner kronor per år, men dataföretaget var mest känt för sina svindlande hästaffärer.

– Livet lekte och allt kändes bra. Som mest ägde vi nog 60–70 hästar. Under en femårsperiod omsatte vi en par hundra olika hästar, sade en av travdirektörerna under gårdagens rättegång.

Oegentligeheter för över fyra miljoner kronor har hittats. Den förra åklagaren fokuserade på halva det beloppet, och när nu chefsåklagare Krister Krantz har tagit över ärendet har de åtalade beloppen prutats ännu mer. Dessutom stryks kravet på näringsförbud som tidigare krävts.

Kravet kan ses som en ursäkt för den sällsynt långa utredningstiden.

Lever på existensminimum

En av direktörerna berättar för Sundsvalls Tidning att de båda är sjukskrivna som ett resultat av pressen av att vara brottsmisstänkt under så många år. De lever i dag på existensminimum efter tunga krav från skattemyndigheterna.

– Det har varit lite svårt. Vi har inte haft tillräckligt med folk, säger chefsåklagare Krister Krantz till Sundsvalls Tidning.

Advokaterna kommer med stor sannolikhet att yrka strafflindring på grund av den långa utredningstiden när rättegången avslutas.

ARTIKELN HANDLAR OM