Travexpertens drag

Svenska Dagbladets expert ger dig tipsen

TRAV

V64 på Solvalla och jackpott.

En ensam vinnare med sex rätt vinner få hela 11,5 miljoner.

Underbarnet, Patrik Fernlund, vet hur du ska lyckas vinna miljonerna.

Patrik Fernlund

I sexrätts-potten till onsdagens tävlingar på Solvalla finns hela 11, 5 miljoner att hämta för en ensam vinnare.

Patrik Fernlund, travexpert hos Svenska Dagbladet, ger dig tipsen så att du kan vara med i kampen om miljonerna.

Vad tycker du om onsdagens omgång?

– Jag tycker den ser klurig ut. Det finns dåligt om spikar och de/den som prickar in sexan i dag kan bli rikligt belönad. Eftersom förra veckans rad var lättfunnen är det extra stor pott. Jag är helladdad!

Vad ska man tänka på som spelare?

– Framförallt ska man enbart spela för sex rätt. Det kan låta dumt att "riskera" att inte få utdelning på fyra och fem rätt, men när det är sån här fin jackpott är det bara att kryssa i sexrätts-alternativet enligt mig. Sitter raden får man då 2,5 gånger utdelningen. Detta sätt spelar jag alltid på, det lönar sig i längden.

Vilka spikar har du, varför?

– Jag har en bra spik redan i den första avdelningen. Formtoppade 6 Flying Herkules ser kanonfin ut för dagen och senast flög han fram på upploppet i ett V75-lopp. Gången innan avgjorde han knappt efter en resa i rygg på ledaren. Nu känns motståndet svalt, samtidigt som jag tror det blir ledning direkt. Att han ska förlora från ledningen finns inte för mig. Spika och gå vidare. Ska man spika ytterligare en häst får det bli Lupus i den femte avdelningen. Han har varit riktigt bra i de två senaste starterna. Senast vann han åkandes trots ett mycket tufft lopp. Jag tror på en repris här.

Finns det någon häst som riskerar bli överstreckad?

– I den fjärde avdelningen vill jag varna för att 2 Nighrider On blir kraftigt överstreckad. Detta är en kapabel travare som i fin form haft bra segerchans. Men nu återkommer han efter en tids vila och behöver lopp i kroppen. Jag tror att kusken kommer välja ett passivt upplägg och som hårt betrodd på V64-spelet känns han iskall. Bort med honom!

Vilka hästar ska ge miljonerna?

– Svår fråga, men en av skrällarna som ger rens bland kupongerna är 6 My Lady Arwen i den andra avdelningen. Denna travare gillar jag skarpt och senast vann hon mycket enkelt från ledningen. Nu är hon ute över perfekt distans och skulle kusken pricka rätt från start kan det bära av mot ledningen. Hästarna på tillägg är bra men det är alltid svårt att plocka in tillägg på Solvalla. En annan häst som blir bortglömd är Chateau Neuf i den tredje avdelningen. Denna travare fick senast en efterlängtad seger. Han gick då i ledningen och höll undan på ett rätt så bra sätt. Han har mött hårt mostånd och fått hårdhet som räcker bra mot dessa hästar. Med rätt resa tror jag hans sista 700 i spåren räcker långt.

Något mer du vill tillägga Patrik?

– Självklart vill jag önska alla läsare god tur mot miljonerna.