Succé för Loket i Paris

Vann 335 000 kronor

TRAV

Leif "Loket" Olsson var en lycklig hästägare på söndagen.

Hans Coolman Crown vann lopp i Paris och sprang in 335 000 kronor.

– Otroligt. Helt otroligt. Vilket jävla lyckoköp vi har gjort, säger "Loket".

Coolman Crown gjorde sin andra start på fransk mark.

Förra lördagen slutade han fyra i ett montélopp.

Nu kom första fullträffen på Vincennes travbana i Paris.

Coolman Crown segrade i Prix de Champtoce och imponerade.

Han kördes direkt till ledningen av kusken Tony Le Beller. Sedan ledden den Veijo Heiskanen-tränade hästen varje meter av loppet.

Coolman Crown höll knappt undan på tiden 1.14,8 över den 2.850 meter långa distansen.

Fick en okänd kusk

Hemma i Göteborg satt en nervös Leif "Loket" Olsson och fick beskedet på telefon att hästen hade vunnit.

– Det här är fantastiskt. Helt otroligt att han kunde vinna, säger "Loket" minuterna efter att Coolman Crown sprungit in mål.

– Det var en del problem i samband med förra starten och vi var lite besvikna efter loppet. Även inför den här starten har det varit lite strul. Först skulle vi ha Jos Verbeeck som kusk men så blev han avstängd. Då fick vi en helt okänd kille som ingen har hört talas om. Och så vinner hästen, det är helt sanslöst.

Har sprungit in över en miljon för "Loket"

Vinnaroddset på Coolman Crown blev 9,30. Tvåa i mål blev Talang Sund, som spurtade vasst från kön och höll sånär på att hinna fram. Trea blev Garantido som svarade för en mycket bra debut på Vincennes. Svenskt i topp för hela slanten alltså.

– Men jag hade inte spelat ett öre. Varken vinnare eller trio, säger "Loket".

– Förra helgen var jag nere i Paris och såg loppet men idag kunde jag tyvärr inte åka. Jag var på en idrottsgala i Kristianstad under lördagen och idag har jag uppdrag här i Göteborg.

Han kan istället glädja sig åt förstapriset på drygt 335.000 kronor. Och totalt har nu Coolman Crown sprungit in närmare 1,5 miljon kronor.

– Vi köpte honom i april förra året. Då hade hästen tjänat 150.000 kronor. Nu är han snart uppe i gulddivisionen. Snacka om vilket jävla lyckoköp vi har gjort, säger Leif "Loket" Olsson.

– Men nu hoppas jag att han kommer hem snart. För jag saknar Coolman Crown och brukar hälsa på honom i stallet så ofta jag kan. Om han ska starta någon mer gång i Frankrike så har vi råd att transportera ner honom istället.

Kanal75