Lord Capar tillbaka som vinnare

”Det var första gången han blev riktig utmanad”

Foto: kanal 75
Med Örjan Kihlström i sulkyn blev det seger direkt för Lord Capar.
TRAV

Lord Capar är tillbaka.

På onsdagen årsdebuterade Sven "Plåt-Sven" Anderssons unghästfenomen och det blev seger direkt.

– Han var väldigt bra redan i fjol och han känns bra fortfarande, konstaterar segerkusken Örjan Kihlström, som inte gärna tar till överord.

I fjol vann treåriga Lord Capar sju av tio lopp och tjänade 1,3 miljoner kronor. Ett belopp som han mycket väl kan bräcka i år. Det stora målet för året är det Italienska derbyt i Rom och där väntar över tre miljoner kronor på vinnaren.

Dit är vägen fortfarande lång men årsdebuten vittnade om att Lord Capar har övervintrat på bästa sätt. Trots en småstrulig resa och större delen av loppet utvändigt om ledaren höll Lord Capar undan till knapp men säker seger före en starkt avslutande Arnie Super Jazz.

– Det var första gången han blev riktig utmanad, säger Örjan Kihlström.

– Men det är ju löpskalle på den här hästen. Det har jag i och för sig känt tidigare också men i dag fick han kämpa.

Lord Capar vann på kilometertiden 1.17,6 över 2 140 meter med bilstart och tränaren "Plåt-Sven" var mycket nöjd med sin hästs insats.

– Vinner man loppet måste man vara nöjd. Att han grejar det när det varit mycket snack på förhand och han spikats här och där och hit och dit gör det ännu roligare. Sen beror det ju på en bra kusk också.

När vi får se Lord Capar på tävlingsbanan nästa gång är oklart. Det finns nämligen dåligt med startmöjligheter för en treåring av Lord Capars kaliber.

– Jag vet inte vad nästa uppgift blir. Det enda jag vet är att det inte finns några lopp för honom i Sverige i februari och eftersom jag inte vill åka utomlands med honom under vintern kommer det i alla fall dröja till mars innan nästa start, säger Andersson som trots segern inte kunde vara helt nöjd med kvällen.

Innan loppet var nämligen olyckan framme när en av de konkurrerande hästarna träffade honom med en spark i stallet.

– Den tog på utsidan av låret från knäet och uppåt. Men det var tur att jag fick den och inte hästen. Mig kan de väl reparera men att reparera hästen kan vara svårare och kosta mycket mer.

– Men det är inte bra alls med benet. Nu åker jag hem så får vi se imorgon vad som sker.

Triss i tior för Björn Goop

Solvallas regerande kuskchampion Björn Goop dominerade som så många gånger förr. Han tog hem tre av V64-avdelningarna och att samtliga segrar togs från spår tio gjorde inte prestationen sämre.

Först ut i Goops triss var av pappa Olle tränade Zlatan Bob som efter ett lopp i tredjepar utvändigt och draghjälp fram till upploppet spurtade till enkel seger.

Upplägget var ungefär detsamma med Glen Normans Golden Tilly samt Stig H Johansson-tränade Alvena Liston. Med dessa lyckades Goop med konststycket att hitta andra par utvändigt och efter anfall på sista bortre långsidan klädde de enkelt av sina motståndare.

Andra raka för Bonus Käll

Stig H Johanssons fyraåring Bonus Käll tog andra raka segern med Erik Adielsson och är därmed fortsatt obesegrad.

– Jag tycker att han har visat att han har väldigt bra inställning. Hemma är han tydligen lite flegmatisk och så men när han kommer hit sköter han allting bra, säger Adielsson.

Timo Nurmos och Jorma Kontio kunde också räkna in en seger genom Fast Tilly och den favoritbetonade raden gjorde att utdelningen på sex rätt stannade på 941 kronor. Utdelningen på fem rätt understeg fem kronor och därmed hålls femrättspotten inne och läggs istället i nästa veckas sexrättspott.

KANAL 75