"Det är fräckt att ifrågasätta Stig"

Lotta Mossberg kritisk till jordbruksverkets agerande

Lotta Mossberg och Stig Ahlengärd.
TRAV

Banveterinären Stig Ahlengärd blev kär i Täby Galopps vd Lotta Mossberg.

Nu får han inte vara kvar på Täby Galopp.

– Det är så fräckt att ifrågasätta Stig på det här viset, säger Lotta.

Efter 30 år som banveterinär på Täby Galopp blev Stig Ahlengärd uppsagd av sin arbetsgivare Jordbruksverket.

Orsaken var en jävsituation som uppstått eftersom han sedan ett och ett halvt år tillbaka har ett förhållande med banans vd Lotta Mossberg. Mossberg som bland annat är känd från TV4 där hon jobbade som nyhetsankare.

– Det här är bara tramsigt. Hans Wallin kontaktade Stig och frågade om relationen med mig var något som han skulle fortsätta med. Vi tänker överklaga, det är helt klart något skumt med det här, säger Lotta Mossberg.

Nu har bland annat flera aktiva på Täby Galopp samlat in namnunderskrifter där man protesterar mot att Ahlengärd fått sluta.

Protesterna riktar sig i första hand mot att det inte finns något konkret att ta på.

”Jordbruksverket vet nog inte hur vi jobbar”

Tidigare hade Lotta Mossberg en häst på banan. Men vid varje start för hästen såg de till att Stig inte arbetade. Man menar att det blir ett krystat jäv då Stig och Lotta inte har en direkt påverkan på varandra i sina tjänster och att förvaltningslagen inte känns särskilt aktuell i ärendet.

– Stig arbetar en halvtimme före och en halvtimme efter loppet. Då är det sportchefen som ansvarar på banan och inte jag. Jordbruksverket vet nog inte hur vi jobbar. Den här lagen är säkert jättebra om man skickar ut folk på en industri som sysslar med kyckling eller något liknande, men inte inom galoppsporten, säger Lotta.

Man misstänker att någon på banan som är missnöjd med har kontaktat överveterinären som i sin tur har varit i kontakt med Jordbruksverket.

– Det är så fräckt att ifrågasätta Stig på det här viset. Han har en stor integritet och skulle inte låta någon påverka hans beslut. Han vill bara djurens bästa, det är därför han håller på med det här.

Att Stig Ahlengärd slutat på Täby Galopp innnebär praktiska problem för banan. Man förlorar en rutinerad banveterinär med stor erfarenhet och kunskap.

– Stig är ju 63 år och går ju snart i pension. Tanken var att han skulle lära upp en ny banveterinär för framtiden, säger Lotta.