Svennis stora travsatsning

Startar Stall Elit med Peter Forsberg

Foto: rolf andersson
Sven-Göran Eriksson satsar på travet tillsammans med bland andra Peter Forsberg, Hasse Backe och Hardy Nilsson.
TRAV

Peter Forsberg och Sven-Göran Eriksson gör en storsatsning på travet, enligt travronden.se.

Deras nystartade Stall Elit köper upp hela Erikssundskullen födda 2007.

Peter Forsberg och Sven-Göran Eriksson ingår i det nystartade kändiskonsortiet inom travsporten som köpt upp hästar av Erikssund.

Peter Forsberg äger redan i dag flera travhästar där den mest framgångsrike är Hambletonian-tvåan Adrian Chip.

Även Sven-Göran Eriksson har ett förflutet som hästägare i början av 1990-talet.

– De har köpt 15 unghästar och de kommer att lämnas till de sju-åtta av de framgångsrikaste unghästtränarna i landet. Vilka är dock inte spikat i dagsläget. Det känns väldigt roligt att vi fått ihop det här gänget och jag hoppas det blir bra PR för travet, säger Bengt Larsson, till travronden.se.

Man kan mycket väl ana att det Hasse Backe som har övertalat Svennis att satsa på travet. Backe som är assisterande tränare i Sven-Göran Erikssons klubb Manchester City. Hasse Backe som också är en del av konsortiet har ett stort travintresse och äger bland annat flerfaldige V75-vinnaren Across the Lines.

En annan av de kändisar som ingår i Stall Elit är Hardy Nilsson, tidigare framgångsrik ishockeyspelare och förbundskapten i Tre Kronor.

Andra ägare är Göran Falk, Mats Lundberg, Mats Andersson, Lars Sällström och Anders Leffler.

– Det är ett kul gäng vi har fått ihop. Samtliga är tävlingsmänniskor och målet är förstås att få fram en riktigt bra tävlingshäst, säger Göran Falk, affärsmannen som sedan tidigare bland annat äger stjärnhästen Going Kronos, till Kanal 75.