Steinlagers comeback

Foto: Caspar Hedberg
Elitlopp Här Steinlager efter segern i Elitloppet.
TRAV

En Elitloppsvinnare är tillbaka.

På måndag gör Steinlager comeback på travbanan.

2005 års Elitloppsvinnare ska gå ett kval inför tävlingarna på Färjestad.

– Han ser jättefin ut, men det dröjer nog en månad till innan han är mogen att starta, säger Björn Goop.

Steinlager har inte synts på tävlingsbanan sedan 2006 års Elitloppsfinal där han slutade fyra för sin tidigare tränare Per Oleg Midtfjeld. Tvåa i samma lopp blev för övrigt en annan norskfödd Goop-stjärna, Thai Tanic. Och även han förväntas dyka upp på Färjestad efter nästan ett halvårs vila.

Här handlar det om tävling, förutsatt att hästen - som har lite ont om startpoäng - kommer med i snabbloppet.

Steinlagers återkomst är spektakulär med tanke på att hästen drabbades av en svår gaffelbandsskada i samband med Elitloppsfinalen och hade lagt tävlingsskorna på hyllan. I november gick han från sin tjänst som avelshingst för att tränas upp hos Olle Goop och bara tre månader senare är tioåringen alltså redo att kvala.

– Kvalet blir förstås en bra indikation på var hästen står. Jag tror inte att han är redo att starta direkt efteråt. Troligen behöver han en månads träning till. Men han ser i alla fall jättefin ut och visst är det spännande, säger Björn Goop.

Norrmännen på hugget

Thai Tanic och Steinlager är två av de främsta norskägda travarna genom tiderna och att de numera tränas på denna sida gränsen hindrar inte att de får stor uppmärksamhet i hemlandet.

– Det har varit flera journalister plus ett norskt tv-team här och filmat hela dagen så nog är de intresserade alltid, berättar Björn Goop.

Kanal75