Bergh hyllar Foppas häst

Öppnar italiensk restaurang

Foto: kanal 75
I Robert Berghs restaurang kommer du få en signerad tröja av Peter Forsberg.
TRAV

Travkusken Robert Bergh öppnar restaurang med travkollegan Ulf Eriksson.

Restaurangnamnet Tsaren kommer från Foppas häst Tsar d'Inverne.

– Jag ville hylla honom på något sätt, säger Robert Bergh till Dagbladet.

Enligt Dagbladet har Robert Bergh länge haft planer på att öppna en restaurang. Nu har han funnit rätt lokal och samarbetspartner, i form av travkollegan Ulf Eriksson.

Renoveringen pågår för fullt och i vår slås portarna upp för Tsaren. Men i och med att Berg ännu inte sökt om serveringstillstånd vill han inte ge något spikat öppningsdatum.

– Jag vill inte föregå alkoholenheten.

Namnet på restaurangen, Tsaren, kommer från favorithästen Tsar d'Inverne som ägs av bland andra hockeystjärnan Peter Forsberg.

– Jag ville hylla honom på något sätt. Han har varit en av mina bästa hästar och vi kommer till och med att ha en bild på honom i entrén, säger Robert Bergh.

Få signerad tröja från Foppa

Robert Bergh har många idéer på vad han vill göra med restaurangen. Under V75-dagarna kommer man bland annat ordna aktiviteter av olika slag.

– Jag har mycket idéer på grejer man kan göra kring Giffarna och Timrå. Man kan till exempel låta skadade spelare vara här och prata när det är match. Sedan kommer vi att ha signerade tröjor från bröderna Sedin och Foppa som man kan få om man har en större nota, säger Robert Bergh.

Bergh som under lång tid haft planer på en restaurang tycker mest att det ska bli kul att äga en restaurang och skräms inte något särskilt av konkurrensen.

– Nej jag är glad om det går runt. Det är klart att det finns en risk med att öppna en restaurang i Sundsvall. Men jag tror att det är 99 procent chans att vi ska klara det här.