”De har skrutit upp henne för mycket”

TRAV

Swept To Victory förlorade som storfavorit senast.

På onsdag jagar hon revansch inom V64.

– Jag tycker att media har skrutit upp henne lite för mycket, säger Johan Untersteiner.

Foto: KANAL75
Johan Untersteiner om onsdagens chanser.

Swept To Victory imponerade i de två första starterna för Roger Walmann. Efter dessa segrar blev hon megafavorit i en V64-start.

Men trots ett perfekt lopp i andra par utvändigt blev hon "bara" tvåa. Hon fick inte tag i ledande James Bond och blev knappt slagen. Många spelare var förvånade och besvikna över att hästen inte vann.

Det var däremot inte Johan Untersteiner, försteman i stall Walmann.

– Vi tycker att hon gjorde ett bra lopp. Hon travade 1.12,6 vilket är den snabbaste tiden hon presterat i vår regi. Vi var fullt nöjda, säger Johan Untersteiner.

– Däremot tycker vi att media har skrutit upp henne lite väl mycket. Men det blir ofta så när en häst kommer från en liten tränare till en större och går bra i början. Hon har gått bra tidigare också, men vi kan inte göra underverk.

Ingen "spik"

På onsdag är det dags för en ny start inom V64. Swept To Victory lär återigen bli favorit från spår sex bakom bilen.

– Vi har inte hittat några fel på hästen efter förra starten. Hon känns fin i lugna jobb och står bra inne i loppet. Med rätt löpning är hon en av de som kan vinna, men jag tycker inte att det är någon spik. Bara ett streck av flera, säger Untersteiner.

– Distansen 2100 meter vet jag inte hur hon tacklar. Känslan är att det ska gå bra, och det har mest varit tillfälligheter att det har varit kort distans tidigare för oss.

Blir det någon ändring i balans eller utrustning?

– Inte som är planerat i dagsläget. Hon går fortfarande med skor och fast öronkappa, men vi kommer allt närmare en barfotakörning och att prova med en ryckhuva. Jag har dock inte diskuterat med Roger om det blir aktuellt redan på onsdag.

"Det finns en växel till"

Stall Walmann har ytterligare två hästar till start inom V64. Så här kommenterar Johan Untersteiner dessa:

–10 Afrodite Sund (V64-4) har gjort flera riktigt bra lopp utan att få vinna. Hon har saknat det där lilla extra, men det känns som att det finns en växel till i hästen. Hon tränar bra och senaste provades hon barfota fram och det blir samma balans även nu. Idealet här vore ett bra tempo och gärna överpace. I ett öppet lopp är hon en av flera som kan duga.

Otur senast - äntligen ett bra läge nu

– 1 Magic Wind (V64-5) hade rejäl otur senast. Hon var med i segerstriden när en konkurrent krokade i min vagn och det blev tvärstopp 100 kvar. Nu har hästen äntligen fått ett bra läge men kan inte försvara ledningen mot Ryan Trot. Hon bör få en bra resa och klaffar det under vägen kan hon ta revansch från senast. Hon tävlar barfota fram och är värd ett streck.