”Erik och Bobtail vinner på Åby”

Foto: KANAL75
TRAV

Tolv stycken fyraåriga ston gör upp om pokalen i Drottningens final.

Trav365:s Patrik Fernlund rankar och bedömer hästarna.

Patrik Fernlund

1. Nursery Rhyme

Roger Walmanns startkanon från spår ett, då luktar det ledning. Nursery Rhyme vann sitt försök mycket enkelt efter att ha fått bestämma i ledningen. Hon gick undan på ett bra sätt och med tre lopp i kroppen ska hon vara mycket nära den absoluta toppformen. Johan Untersteiner kommer ladda iväg från start och kanske kan den talangfulle lärlingen leda hela vägen.

2. Bobtail

Bobtail är en fruktansvärt stor och rejäl häst som jag gillar skarpt. I försöket fick hon ta över ledningen av Rhinestone och fick sedan bestämma tempot. Sista 500 ökade Erik tempot och då gick hon undan med flera längder. Detta är ingen snabbstartare men jag tror hon kan vinna detta lopp från de flesta positionerna. Jag tror att det blir Nursery Rhyme i ledningen med Sissel Godiva pressandes utvändigt. Där bakom smyger Erik Adielsson med och slår av dem över upploppet. Min favorit till segern.

3. Sissel Godiva

Catrin Fajerssons styrkefenomen Sissel Godiva såg bra ut senast vid segern i försöket. Detta är en flegmatisk häst som tål göra mycket jobb på egen hand. Körande Johnny Takter är skicklig och jag tror att ekipaget sitter utvändigt ledaren efter första svängen. Tyvärr känns hon för ospeedig men skulle hon ha en toppdag är hon med och slåss om segern. En bra platschans.

4. Flea Southwind

Flea Southwind tog ledningen senast och valde sedan att släppa till Sissel Godiva. Hon hängde med bra bakom vinnaren och såg fin ut. En snabbstartande dam som lottats till ett bra läge. Ses med platschans men känns inte segeraktuell.

5. Lie Detector

Stefan Hultmans ögonsten Lie Detector är lika bra som hon ser ut. Årsdebuten senast i kvalet var femstjärnig och stallet fick det svar de ville ha. Till finalen ska hon vara kraftigt förbättrad och hon visade redan förra året att hon hävdar sig väl mot dessa hästar. Hon är både snabb och stark och tål gå i spåren under sista varvet. Tempo skulle gynna henne. En given segerkandidat.

6. Mellby Rapp

Mellby Rapp är en läcker travare som är loppets dark horse. Gick utvändigt ledande Sissel Godiva i försöket och höll farten hela vägen in i mål. Hästen är inte så snabb ut och det är risk för vingel. Skulle Thomas Uhrberg hitta ner i en vettig position och det blir lite tempo så är denna dam inte helt ofarlig.

7 Paper Moon

Paper Moon ser ut som en flygmaskin och i sina bästa dagar kan hon flytta rejält på sig. Nu blir det svårt att komma till från detta läge och hon får främst jaga pengar. Petter Lundberg kör i finalen.

8. All Of My Life

All Of My Life är liten krigare som får jobbigt att komma till härifrån. Hon spurtade bra på open stretch i försöket och knep en fjärdeplats. Nu blir det till att smyga med och hoppas på tempo. Penningjägare.

9. Zenta Palema

Zenta Palema gick vidare till final tack vare en fräck styrning av Johnny Takter. När farten sänktes körde Takter fram sin häst till dödens och höll sedan sin fart till ett fint andrapris. Perfekt smygläge denna gång och det troliga är att hon får rygg på Nursery Rhyme. Hon kan avslutade riktigt vasst via open stretch. Kan skrälla och ta en framskjuten placering.

10. Alphabet Street

Alphabet Street är en jämn häst som faktiskt aldrig vunnit ett lopp. Hon har en mycket vass speed men härifrån känns det som att hon får jobbigt. Stefan Persson tränare och kör.

11. Indra Pine

Indra Pine har hittat toppformen lagomt till ett av årets största lopp. Hon skrällde genom att kvala in till finalen från ett svårt läge. Samma läge denna gång och med tempo på loppet kan hon flytta på sig rejält över upploppet. Starkt gjort av Bosse Falsig att få med en häst till en stor final. Platsskräll.

12. Itchy Feet Pellini

Itchy Feet Pellini är ingen större stjärna men gör alltid sitt i loppen och gick vidare till finalen genom att vara fyra i sitt försök. Sämsta tänkbara läge nu och hon får agera statist. Chanslöst.

FAKTA

Fernlunds rank

1. Bobtail

2. Lie Detector

3. Nursery Rhyme

4. Sissel Godiva

5. Mellby Rapp

6. Flea Southwind

7. Zenta Palema

8. Indra Pine

9. All Of My Life

10. Paper Moon

11. Alphabet Street

12. Itchy Feet Pellini