Stig H kan bli kung på Åby

Har tre hästar i finalen

TRAV

Stig H Johansson har med tre hästar i Kungapokalsfinalen. Han har alltså läge att göra en ”Svanstedtare” att komma etta, tvåa och trea i en stor final.

– Teoretiskt sätt är det ju möjligt, säger Stig H Johansson.

Foto: Kanal75

Stig H Johansson tränar tre av de tolv startande hästarna i Kungapokalen. Samtliga tre har lottats till framspår och har bra lägen. Men vilken häst som har bäst chans kan inte ens Stig H själv spekulera i.

– Det känns som att Artistic Ås och Wellino Boko är snäppet bättre än Evidence Ås, men det är omöjligt även för mig som tränare att säga vilken häst som har bäst chans.

Ses som favorit

Den tuffaste motståndaren på förhand är Peter ”Foppa” Forsbergs häst Adrian Chip. Efter ett imponerande uttagningslopp till finalen så ses nu han som favorit till att vinna finalen.

– Det är naturligt att Adrian Chip är favorit med de meriter han har.

Krossat allt

Stig H Johansson har även med två hästar i Drottning Silvias Pokal, det är Bobtail och Paper Moon. Bobtail har varit lysande i årets tre tidigare starter och hon har krossat allt motstånd hittills.

– Hon har varit väldigt bra i år, jag tycker hon verkar vara mer jämn det här året.

Paper Moon är den andra Stig H-tränade hästen i loppet. Det mest anmärkningsvärda där är att Petter Lundberg kör för Johansson vilket inte hör till vanligheterna.

– Paper Moons chanser är inte så stora, jag är nöjd om hon får med sig en slant.

– Petter Lundberg kör Paper Moon bara för att ägarna känner Petter och de har andra hästar hos honom.