Triton Sund ger favoriten en match

TRAV

Stenkrossen Triton Sund åker den här veckan till Kramfors.

Där ska han mosa allt i Ådalspriset.

– Vi kanske kan ge Citation en match, säger tränaren Stefan Hultman.

Foto: Kanal75

Triton Sund (V75-3) har levererat starka prestationer på löpande band under våren. Den här veckan åker han upp till Dannero utanför Kramfors med siktet inställt på Ådalspriset, tillika gulddivisionen.

– Triton har varit väldigt jämn och fin i år men senast i Olympiatravet blev det inte den körning som vi hade hoppats och han gick i mål med sparade krafter och tussarna kvar i öronen. Efter det fick han vila i en vecka innan vi började träna igen och det borde ha gjort honom gott. Formen ska vara minst lika bra nu som tidigare och om man inte spikar Citation ska han med.

Stig H Johansson-tränade Citation är klar favorit i loppet och mycket talar för att han kommer till ledningen. Robert Bergh har emellertid sagt att han är sugen på att prova i ledningen med Amour Ami och i så fall kan Citation få lägga bort mycket krut från start.

– Citation är en bra och tuff motståndare och får han ledningen enkelt blir han svårslagen. Får han däremot köra för ledningen och vi kommer fram enkelt utvändigt om honom kanske vi kan ge honom en match, säger Hultman.

Ola Johansson/Kanal75