Satsade 200 kronor – vann en miljon

Foto: KANAL75
En spelare hos Statoil Gallsäter i Skog prickade på lördagen in 100 rätta V75-rader och får för det närmare en miljon kronor. Butiksinnehavaren Kenneth Axelsten och Sture Wikman säger grattis.
TRAV

En V75-spelare lyckades på lördagen med konststycket att pricka in den rätta V75-raden – 100 gånger om.

Belöningen: en miljon kronor.

Det behöver inte vara hög utdelning på V75 för att man ska vinna stora pengar. Trots att sjurättsutdelningen på Dannero stannade på 9 594 kronor håvade en V75-spelare hos Statoil Gallsäter i Skog, bara ett par mil från travbanan, på lördagen in 984 800 kronor.

Hur han eller hon kunde göra det?

Genom att lämna in exakt samma system etthundra gånger.

Systemet bestod endast av fyra rader och innehöll fem singelstreck. Kostnaden för att lämna in kupongen var 200 kronor.

Trodde han blivit rånad

Vem spelaren är vet man ännu inte i Skog men på macken är det glada miner. Första reaktionen hos butiksinnehavaren när kvällsansvarige Sture Wikman ringde och berättade nyheten var dock inte lika munter.

– Först trodde jag att det var någon som hade tjuvtankat eller rånat oss när Sture ringde, för han lät så allvarlig, säger butiksinnehavaren Kenneth Axelsten och skrattar.

– Det har inte varit några såhär stora vinster här under de fem år som vi har haft macken, men den här vinsten kom väldigt lägligt. Vi kommer nämligen att sluta som Statoilmack 15 september och istället köra vidare och satsa på spel och lite annat.

Blir det segerfest i butiken nu?

– Vi får se om vi hittar vinnaren men fest måste vi nästan ordna.