Fransk stridsvagn klar för Elitloppet

Foto: KANAL75
TRAV

Oslo Grand Prix vanns av franske L'Amiral Mauzun.

Nu är han klar för Elitloppet.

– Han är inbjuden och de har tackat ja, säger Elitloppsgeneralen Mattias Stenby.

Gårdagens Oslo Grand Prix blev ett riktigt höjdarlopp.

Flera toppinsatser och vann gjorde franske L'Amiral Mauzun som smög med bakom Going Kronos och avgjorde säkert över upploppet.

– Hästen såg bra ut och han är klar för Elitloppet, säger Mattias Stenby.

Russel November dagens behållning

Utanför V65-spelet hade Russel November uppvisning. Från en position långt ner i kön så svepte han fältet genom en ruggig långsida och vann lätt på en topptid.

– Russel November såg otroligt fin ut. Han har gjort tre fantastiska lopp här på slutet och det vore roligt om han vill komma. Sonen Langeweg vill komma men hans pappa är lite tveksam. De ska ha en familjerådgivning. Vår förhoppning är att de kommer.

I övrigt då Mattias, hur ser läget ut inför Elitloppet?

– Det är elva stycken som fått inbjudan och vi väntar på svar från ungefär hälften. Det är svårt att jobba vidare då man inte får några besked.

Stenby fortsätter:

– Nu är även Torvald Palema tveksam. Han gjorde ett bra lopp igår men såg inte helt hundra ut. Efter loppet var Svanstedt lite oroad och hästen ska kollas upp i dag. Sedan så såg Steinlager mycket fin ut. Han är inbjuden och vi väntar på svar. Going Kronos har fått en inbjudan sedan tidigare men även där väntar vi på besked.