Conny Nobell gör comeback

Foto: KANAL75
Conny Nobell och Björn Goop.
TRAV

På Solvalla rustar man för fullt inför Elitloppet.

En häst som knappt nämnts inför årets drabbning är 2006 års vinnare.

Men på onsdag är Conny Nobell tillbaka.

Efter Elitloppsvinsten som femåring spåddes Conny Nobell bli Sveriges nästa stora internationella travstjärna. Men satsningen på det franska vintermeetinget runt årsskiftet 2006/2007 visade sig bli ödesdiger. Hästen ådrog sig en svår infektion och var en skugga av sitt rätta jag under fjolåret då han fick nöja sig med två vinster i ytterst billig konkurrens och knappt 100 000 kronor intjänat. Ingenting för en häst som drog in över 13,5 miljoner under sina tre första tävlingssäsonger.

Upp till bevis

På onsdag ska Conny Nobell bevisa att han fortfarande hör hemma i högsta eliten.

Starten på Solvalla blir den första på fem månader och det hörs på Björn Goop att han är väldigt spänd på att få känna på sin stjärna i tävling igen.

– Det är alltid speciellt att köra Conny och visst känns det lite extra inför det här. Han har varit frisk hela vintern och är ordentligt förberedd med tre stycken 1.18-jobb över full distans. I det sista var jag väldigt nöjd med honom, då kändes det faktiskt som den "gamle" Conny igen, berättar Björn som på onsdag får tampas med en riktigt tuff konkurrent i Elitloppsaktuelle Plantagenet.

– Dessutom är Yorktown Gunner som jag kört på sistone riktigt bra för dagen så det är inga lätta hästar. Att Conny Nobell ska gå ut och "bara vinna" ett sådant här lopp kan man inte begära. Speciellt inte när löpningsförloppen är så avgörande i högsta klassen. Samma häst som kan kännas som en kung i ledningen kan ledsna helt om han tvingas gå utvändigt i samma konkurrens. Men vi åker inte till Solvalla enbart för att ge honom en genomkörare, jag hoppas få ett riktigt bra besked inför framtiden.

Kan Conny Nobell vara något för årets Elitlopp?

– Det vill jag inte spekulera i nu, det tar vi efter loppet på onsdag.

Goopstallet har ytterligare en Elitloppsvinnare i ladorna och Steinlager fick efter sin insats i Oslo Grand Prix i helgen en biljett till sista söndagen i maj. Om han ställer upp återstår att se.

– Veterinärundersökningen efter hemkomsten var positiv. Vi tittar givetvis extra noga på hans gamla gaffelbandsskada och där fanns inget att anmärka på. Däremot är inget klart angående Elitloppet, vi måste fundera ett par dagar till.

Flera chanser

Förutom Conny Nobell så startar stall Goop ytterligare två hästar inom V64-spelet. Båda lär tillhöra favoriterna och Björn ger följande syn på deras möjligheter.

– Ivory Tilly var ruskigt bra senast. Framförallt blev jag imponerad av att hon kämpade hela vägen till mållinjen. Vi har kört två jobb efter det loppet och det finns inget negativt att rapportera. Startspåret är sämre den här gången, men visst ska hon räknas.

– Electra S.I.R. gjorde ett bra lopp senast och var fin i måndagsjobbet så formen pekar åt rätt håll. Hon är lite trevande första stegen och har galopperat i voltstart tidigare, men spår tre borde passa. När hon väl travat in sig efter tio meter är hon ganska snabb, vi får se hur jag kan utnyttja det. I sin nuvarande klass ska hon duga ganska bra.

Kanal75